Εκλογές 2019: Νέο πακέτο μέτρων με… εκπλήξεις – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Εκλογές 2019: Νέο πακέτο μέτρων με… εκπλήξεις – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα ξεκίνησε, καθώς τόσο οι ευρωεκλογές όσο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν στο τέλος του μήνα θα αποτελέσουν πρόκριμα για τις εθνικές.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι μέρες του Πάσχα κύλησαν ιδιαίτερα καλά για το κυβερνών κόμμα καθώς δεν υπήρξαν αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών ενώ οι βουλευτές μπόρεσαν να μιλήσουν με τους πολίτες για το νέο πακέτο θετικών μέτρων το οποίο θα έρθει σύντομα στην Βουλή.

Στρώνουν χαλί για έκτακτες παροχές – Πρώτο τεστ σήμερα στο Euro Working…

Η μαγική φράση που κυριαρχεί πλέον στο λεξιλόγιο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «μόνιμα μέτρα με κοινωνικό χαρακτήρα». Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια έμμεση απάντηση στη ΝΔ η οποία συχνά πυκνά κατηγορεί την κυβέρνηση για μέτρα «τσιρότο».

Διαβάστε Επίσης  Η αποχή θα κρίνει το δημοψήφισμα

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο πακέτο θετικών μέτρων με το οποίο θα αφήσει το στίγμα της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς. Το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να παρουσιάσει τις προτάσεις αυτές την τελευταία στιγμή αιφνιδιάζοντας έτσι τους αντιπάλους του καθώς, όπως λένε, μέσα από αυτές τις νέες ρυθμίσεις πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν μάλιστα ότι υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των θεσμών προκειμένου αυτό το πακέτο μέτρων να μην βρει εμπόδια στην εφαρμογή του από τους Ευρωπαίους.

Εν τω μεταξύ απ’ την ερχόμενη εβδομάδα και μετά αναμένεται να έρθουν στην Βουλή τα μέτρα τα οποία είναι γνωστά καθώς τα είχε εξαγγείλει στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Έτσι λοιπόν το αργότερο μετά τις 12 Μαΐου αναμένεται να έρθει προς ψήφιση η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά μία ή δύο μονάδες μέχρι το 2021. Στα ίδια μέτρα θα συμπεριλαμβάνεται η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13%.

Διαβάστε Επίσης  Τετραμερής Σύνοδος Βάρνας: Μήνυμα Τσίπρα για τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ακόμα αναμένεται να μειωθεί ο χαμηλότερος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος από το 22% στο 20% για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους ενώ υπάρχουν σενάρια μείωσης στην φορολογία καυσίμων καθώς φέτος υπήρξε μεγάλη άνοδος της τιμής του πετρελαίου και της βενζίνης αλλά και αυξημένα έσοδα λόγω του παρατεταμένου χειμώνα.

Εξετάζεται ακόμα η μερική επαναφορά της 13η σύνταξης, ενώ σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, εξετάζεται η απόδοση των αναδρομικών, βάσει και δικαστικών αποφάσεων για την περίοδο που υπάρχει νομοθετικό κενό έως το καλοκαίρι του 2016 που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Πηγή: www.newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *