Τι λένε οι επιστήμονες για τις γυναίκες που πάνε με πολλούς άνδρες;

Τι λένε οι επιστήμονες για τις γυναίκες που πάνε με πολλούς άνδρες;

 

Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να μην επιθυμούν να αποκαλύψουν σε κοντινά άτομα ποιος είναι ο «μυστικός αριθμός» όμως η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι θέλουμε να ξέρουμε – αν και φοβόμαστε να μάθουμε – τον «αριθμό» των άλλων.

 

Μία διεθνής ομάδα ερευνητών, λοιπόν ανέλυσε τα στοιχεία των ερωτηματολογίων σχεδόν 7.000 ατόμων, από 50 ετών και κατέληξαν σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα τα οποία και δημοσίευσαν στο BMJ Sexual & Reproductive Health journal.

Περίπου το 39% των γυναικών είχαν 0 ή 1 σεξουαλικό σύντροφο ως τώρα, 37% είχε 2-4 συντρόφους, 16% 5-9 και περίπου 9% πάνω από 10 συντρόφους. Από αυτό το 9%, δε, 73% ήταν γυναίκες που είχαν επίσης δηλώσει πως ασκούνται μέτρια έως έντονα κάθε εβδομάδα!

Διαβάστε Επίσης  Λεμόνι και σόδα: Ο συνδυασμός που σώζει ΖΩΕΣ!

«Οι γυναίκες που ανέφεραν πως ασκούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε μια μορφή άσκησης μέτριας έντασης και άνω, είχαν, πολύ συχνά, περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους ως τώρα, από εκείνες που ασκούνταν λιγότερο» δηλώνουν οι ερευνητές. «Η έντονη μορφή άσκησης συνήθως απαιτεί συμμετοχή σε κάποιο άθλημα.

Αυτή με τη σειρά της, εμφανίζεται λιγότερο ή περισσότερο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και προσφέρει ευκαιρίες για κοινωνικές συναναστροφές, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ την πιθανότητα της γνωριμίας ενός νέου σεξουαλικού συντρόφου» εξηγούν οι ίδιοι.

Εν τω μεταξύ, παλαιότερες έρευνες έχουν ήδη αποδείξει πως η διαλειμματική άσκηση ενισχύει τις ορμόνες που συνδέονται με το σεξ, όπως την τεστοστερόνη, την κορτιζόλη και την αυξητική ορμόνη αλλά και πως η άσκηση, γενικά, προκαλεί σεξουαλική διέγερση σε ορισμένες γυναίκες.

Διαβάστε Επίσης  Τα 9 εκπληκτικά οφέλη της κανέλας

 

Άλλες ιδιότητες που σχετίστηκαν με την ύπαρξη περισσότερων συντρόφων είναι οι εξής:

 

– Νεαρή ηλικία
– Έλλειψη γάμου ή σχέσης
– Κατανάλωση αλκοόλ και κάπνισμα
– Αμφιφυλοφιλία (bisexuality)

Πριν βιαστείς όμως βγάλεις συμπεράσματα για την ιδιωτική ζωή της… γειτόνισσάς σου, να σου υπενθυμίσουμε πως όλα τα παραπάνω δεν δηλώνουν τόσο την αλήθεια αλλά τάσεις που δημιουργούνται στην κοινωνία. Όποιος κι αν είναι ο δικός σου «αριθμός», το σημαντικό είναι να απολαμβάνεις το σεξ με έναν ασφαλή τρόπο που θα διατηρεί το σώμα σου υγιές και χαρούμενο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *