Πώς να μαλακώσεις το βούτυρο στο λεπτό

Πώς να μαλακώσεις το βούτυρο στο λεπτό

Πολλές συνταγές ζητούν μαλακό βούτυρο. Τι είναι το μαλακό βούτυρο;
Είναι το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι απαραίτητο σε διάφορα μείγματα όπως του κέικ, των cupcakes ή μιας γλυκιάς πίτας.

Όταν το βούτυρο είναι μαλακωμένο ανακατεύεται σωστά με τη ζάχαρη και με το χτύπημα μετατρέπεται σε μια αχνοκίτρινη κρέμα με υφή σαντιγής. Αυτό το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, γιατί λιώνει η ζάχαρη μέσα στο βούτυρο και το μείγμα γίνεται ξεκινάει να διογκώνεται ήδη από το χτύπημα και έχουμε στο τέλος αέρινο, φουσκωτό και αφράτο κέικ.

Επίσης, το μαλακό βούτυρο είναι ιδανικό για βουτυρόκρεμα, frosting ή για αρωματικά βούτυρα.

Ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο και είναι παγωμένο;

Εδώ έχω 5 μυστικά, για να κάνεις γρήγορα το βούτυρο μαλακό.

1)Τρίψε το παγωμένο βούτυρο στον χοντρό τρίφτη και σε 5′ είναι έτοιμο, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή: Γίγαντες με κάστανα, στιφάδο

2)Ψιλόκοψε το βούτυρο με μαχαίρι σε μικρά κομματάκια και σε 5′ είναι έτοιμο, μαλακό βούτυρο, να ανακατευτεί σε όλα τα μείγματα.

3)Βάλε το παγωμένο βούτυρο σε σακουλάκι τροφίμων. Χτύπησέ το με τον πλάστη ή με άλλο βαρύ αντικείμενο να γίνει πλατύ και πολύ λεπτό. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για μείγμα σφολιάτας.

4)Βάλε 2 φλ. νερό σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και σε 2-3′ αυτό θα πάρει βράση. Βάλε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε ένα άλλο φαρδύ μπολ. Ακούμπησε το μπολ με το βούτυρο δίπλα σε αυτό με το βραστό νερό και κλείσε την πόρτα του φούρνου. Χωρίς να βάλεις σε λειτουργία το φούρνο,το βούτυρο θα μαλακώσει σε λίγα λεπτά από τους καυτούς ατμούς του νερού.

Διαβάστε Επίσης  Γιουβαρλάκια με καρότα και πατάτες

5)Τέλος, μπορείς να βάλεις το βούτυρο σε μπεν μαρί για να μαλακώσει. Προσοχή μην λιώσει γιατί θα αλλάξει η σύσταση του μίγματος και αν πρόκειται για κέικ, το κέικ δεν θα πάρει όγκο στο τέλος.

Πολλές γλυκές συνταγές, εκτός από μαλακό βούτυρο, θέλουν και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξεχάσατε να τα βγάλατε από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς να τα φέρετε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου.

Μην ξεχνάτε ότι πάντα εδώ για εσάς και αγαπώ να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Εδώ θα βρείτε όλα τα υπόλοιπα μυστικά μου, για να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *