Μαφία φυλακών: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος(video)

Μαφία φυλακών: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

«Κοριός» της αστυνομίας κατέγραψε τους διαλόγους που εμπλέκουν τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο με την «μαφία των φυλακών», κάτι που ο ίδιος αρνείται.(video)

Αντιμέτωπος με τις ίδιες κατηγορίες, φέρεται πως είναι και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, εναντίον του οποίου έχει επίσης εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο δικηγόρος και συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το ένταλμα και «δικονομική ακρότητα» τη σύλληψη του.

Υπόμνημα – «βόμβα» του Αντωνόπουλου

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος είχε μάλιστα υποβάλει υπόμνημα – βόμβα διά του συνηγόρου του.

Στο εν λόγω υπόμνημα, κατήγγειλε πολιτικά πρόσωπα και πασίγνωστους δικηγόρους ότι επιχείρησαν να απεμπλέξουν τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο Energa, από τις πολύ σοβαρές κατηγορίες εναντίον του.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα του, εμπλέκει μεταξύ άλλων, αποδίδοντας βέβαια στον καθένα διαφορετικό ρόλο, τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ως πρόεδρο της Βουλής, το χρονικό διάστημα για το οποίο κάνει αναφορά στο όνομα του, τον δικηγόρο και πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, τους δικηγόρους Θεμιστοκλή Σοφό (σ.σ. αντιπρόεδρο σήμερα του ΔΣΑ),Ηλία Αναγνωστόπουλο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Επικαλούμενος και διάφορες μαρτυρίες, ο κ. Αντωνόπουλος -που από θύμα απόπειρας δολοφονίας, για την οποία ως ηθικός αυτουργός έχει πρωτοδίκως καταδικασθεί ο Αριστείδης Φλώρος, κατέστη ο ίδιος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωσημε μέλη επικίνδυνους βαρυποινίτες- αναφέρεται σε μια σειρά από περιστατικά τα οποία, όπως υποστηρίζει, καταδεικνύουν ότι πίσω τη δική του προφυλάκιση «εξυφαινόταν ένα ζοφερό παρασκήνιο πολλών ετών, με χρόνο έναρξης το 2011 όταν “έσκασε” σε πρώτο στάδιο η διερεύνηση του σκανδάλου της Energa».

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Αντωνόπουλος τότε, δρούσε υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου, ως δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ. Στο υπόμνημα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η προφυλάκισή μου εξυπηρετεί τους στόχους του Φλώρου»

«Μετά την αμετάκλητη παραπομπή του Αριστείδη Φλώρου και του περιβάλλοντός του για τις σοβαρές σε βαθμό κακουργήματος αξιόποινες πράξεις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ξεκίνησαν οι διαδοχικές προσεγγίσεις και πιέσεις προς το πρόσωπό μου από πολιτικά πρόσωπα και δικηγόρους εντεταλμένους των κατηγορουμένων, προκειμένου να υποκύψω στην παράλογη και σε βάρος των συμφερόντων της ΛΑΓΗΕ ΑΕ απαίτησή τους να απέχω από την παράσταση πολιτικής αγωγής στην επικείμενη ποινική δίκη και αντ’ αυτού να προωθήσω την υπαγωγή της διαφοράς στη διαδικασία της διαιτησίας, η οποία, όμως, και με θετική έκβαση δεν θα είχε ως αποτέλεσμα την είσπραξη από το Δημόσιο των οφειλόμενων από τις ως άνω εταιρείες, αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που προήλθαν ως παράνομος πλουτισμός από το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου είχε εκρεύσει στο εξωτερικό και δη σε λογαριασμούς τρίτων εταιρειών στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ –Κονγκ, ήτοι χώρες που δεν έχουν παράσχει μέχρι σήμερα καμία δικαστική συνδρομή», αναφέρεται στο υπόμνημα.

Πιέσεις και προσεγγίσεις από πολιτικά πρόσωπα και δικηγόρους

Εξιστορώντας τη δική του εκδοχή της ιστορίας, για τα επόμενα στάδια όπου πλέον το «παιχνίδι» χοντραίνει, καθώς πλέον έχει να αντιμετωπίσει και τον φόβο για την ίδια του τη ζωή (σ.σ. η απόπειρα σημειώθηκε σε βάρος του στις 3. 11.2014), συνεχίζει:

«…Το Σεπτέμβριο 2014, αμέσως δηλαδή μετά την απόρριψη της αιτήσεως αναιρέσεως που είχε ασκηθεί κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος, ο τότε Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο δικηγόρος Θεόδωρος Λύτρας επιδίωξαν και ήρθαν αλλεπάλληλες φορές σε επαφή μαζί μου στο γραφείο μου στη Σόλωνος αλλά και στον ΛΑΓΗΕ με την απαίτηση υπαγωγής της διαφοράς στη διαιτησία, αίτημα το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό και δεν έκανα δεκτό, αρνούμενος ρητά, αφού οδηγούσε σε κατάλυση της κατηγορίας για υπεξαίρεση και στη μη ικανοποίηση των αστικών απαιτήσεων της ΛΑΓΗΕ ΑΕ.

» Παρά την κατά τα ως άνω ρητή άρνησή μου να εξυπηρετήσω τις παράλογες απαιτήσεις του Αριστείδη Φλώρου και των συνεργών του, εν συνεχεία τον ίδιο μήνα μου ζητήθηκε από το δικηγόρο Παναγιώτη Μπαλτάκο, πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, να συναντήσω παρουσία του, όπως και παρουσία του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου (ο οποίος τελικώς δεν προσήλθε λόγω επαγγελματικού κωλύματος), τον Αριστείδη Φλώρο στο πολυκατάστημα Attica, όπου παρά το ότι είχαν εκδοθεί αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας εναντίον των εταιρειών του Φλώρου, αυτός απαίτησε με απόλυτο τρόπο να υποκύψω στην πρόταση υπαγωγής της διαφοράς σε διαιτησία ενώπιον της ΡΑΕ.

» Όταν επανέλαβα την ήδη διατυπωθείσα κατά τα ως άνω άρνησή μου, αφού το μόνο που θα μπορούσα να δεχθώ, όπως του ανέφερα, ήταν να μεταφέρει τα υπεξαιρεθέντα χρήματα από τους λογαριασμούς της Σιγκαπούρης και του Χονγκ – Κονγκ σε ελληνική τράπεζα και σε δεσμευμένο λογαριασμό, ώστε να αποδοθούν σε όποια πλευρά δικαιωθεί, εκείνος εξεμάνη, άρχισε να κλωτσά τα έπιπλα γύρω του και έφυγε ουρλιάζοντας, απειλώντας και βρίζοντάς με».

«Η προφυλάκισή μου εξυπηρετεί τους στόχους του Φλώρου»

«Οι απειλές του δεν άργησαν να πάρουν υπόσταση, αφού 19.9.2014 περιήλθε στην Άμεση Δράση ψευδώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο οδηγός του αυτοκινήτου μου, άρα εγώ, είχε δήθεν απειλήσει και πυροβολήσει άγνωστο άτομο στην οδό Μαυρομιχάλη.

Διαβάστε Επίσης  Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών ο οδηγός ταξί που έσωσε ανάπηρη τουρίστρια

 

Μετά από αστυνομική επιχείρηση διαψεύστηκε η σε βάρος μου καταγγελία, πλην όμως κατά το διάστημα του ελέγχου και της προσαγωγής μου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου υπέστην κολπικό πτερυγισμό που αντιμετωπίστηκε με ηλεκτρική ανάταξη κατόπιν εισαγωγής μου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Κοργιαλένειο – Μπενάκειο”.

 

» Το αξιοσημείωτο στην εν λόγω ψευδή καταγγελία ήταν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο «Καραχάλιος», δηλαδή το επίθετο του δικηγόρου Άγγελου Καραχάλιου, ο οποίος συμπαρίστατο μαζί μου ως συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη κατά του Αριστείδη Φλώρου για την υπεξαίρεση, συλλογισμός ο οποίος οδηγεί στο βέβαιο συμπέρασμα ότι ο ως άνω θέλησε να μου στείλει μια προειδοποίηση, για να αλλάξω στάση κατά το χειρισμό της υποθέσεως, πλην όμως επειδή αυτό δεν συνέβη, ακολούθησε λίγες ημέρες μετά το συνταρακτικότερο καθ’ όλη την πορεία μου γεγονός της ζωής μου, αφού 3.11.2014 έλαβε χώρα δολοφονική επίθεση σε βάρος μου έξωθεν της οικίας μου, από την οποία επιβίωσα ως εκ θαύματος, καθώς η σφαίρα εισήλθε κάτω από την αριστερή γνάθο και εξήλθε από την οπίσθια επιφάνεια του τραχήλου μου και για ένα ή δύο εκατοστά δεν βρήκε την σπονδυλική μου στήλη, οπότε και θα μου είχε στοιχίσει τη ζωή.»

Διαβάστε Επίσης  Κοροναϊός – Τραγωδία στη Φθιώτιδα – Πέθανε 14χρονος

 

» Καθότι έγινε εξαρχής αντιληπτό ότι επρόκειτο για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου που επιχειρήθηκε κακότεχνα να εμφανιστεί ως ληστεία, από την πρώτη κιόλας ημέρα της νοσηλείας μου διατάχθηκε η νυχθημερόν φύλαξή μου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, κάτι που δεν συμβαίνει φυσικά με τα θύματα μιας κοινής ληστείας. Η φύλαξή μου διήρκεσε μέχρι και τη σύλληψή μου, δηλ. επί 5ετία.»

 

»Στο νοσοκομείο δέχθηκα την επίσκεψη όλων των δικηγόρων του Φλώρου, ήτοι του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, του Βασιλείου Δημακόπουλου και του Παναγιώτη Μπαλτάκου, στους οποίους και ανέφερα ότι ηθικός αυτουργός της σε βάρος μου επιθέσεως ήταν ο Αριστείδης Φλώρος.»

» Μόλις συνήλθα, απέστειλα επιστολή μου προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, δια της οποίας τους ενημέρωσα ότι έχω κατονομάσει τόσο στις αστυνομικές αρχές όσο και στους δικηγόρους του Αριστείδη Φλώρου που με επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, τον Αριστείδη Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της εναντίον μου δολοφονικής επίθεσης, η οποία έγινε προφανώς με σκοπό μετά τη φυσική μου εξόντωση ο δικηγόρος που θα αναλάμβανε το χειρισμό της υπόθεσης Energa, είτε τρομοκρατημένος από την τύχη του προκατόχου του είτε εξαγοραζόμενος, να εισηγηθεί στη ΛΑΓΗΕ ΑΕ να αποδεχθεί την πρόταση της υπαγωγής της διαφοράς στη διαιτησία.»

» Βρισκόμουν και παραμένω σε καθεστώς απόλυτης τρομοκρατίας για το τι μέλλει γενέσθαι, καθόσον γνωρίζω πολύ καλά ότι άπαξ ανατεθεί σε επιτήδειους η εκτέλεση συμβολαίου θανάτου, αργά ή γρήγορα ο σκοπός επιτυγχάνεται.

Παρά το γεγονός ότι είχα τη φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας, ήμουν μονίμως φοβισμένος για τυχόν αιφνιδιασμό από τους δράστες της προηγηθείσας απόπειρας, επειδή παρέμεναν ασύλληπτοι».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *