Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς με το καρότσι

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς με το καρότσι

Πόσες φορές δεν έχετε ρίξει κάποιο πανάκι ή σεντονάκι πάνω στο καρότσι του μωρού σας για να το προστατέψετε από τις ακτίνες του ήλιου;

Σίγουρα δε θα γνωρίζετε ότι αυτή η συνηθισμένη κίνηση, που όλοι οι γονείς έχουν κάνει σε κάποια φάση, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για το μωρό. Σύμφωνα με ερευνητές από τη Σουηδία, όταν σκεπάζουμε το καρότσι, έστω και με ένα πολύ ελαφρύ ύφασμα, μειώνουμε τη σωστή κυκλοφορία του αέρα και αυξάνουμε τη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα το μωρό να κινδυνεύει να πάθει θερμοπληξία.

Διαβάστε Επίσης  Αυτός είναι ο χυμός που πρέπει να πίνεις μετά τη γυμναστική!

Ο Svante Norgren, παιδίατρος στο νοσοκομείο Astrid Lindgren της Στοκχόλμης και ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας, δήλωσε ότι η θερμοκρασία στο καρότσι αυξάνεται κατακόρυφα όταν αυτό είναι σκεπασμένο, δημιουργώντας ένα υπερβολικά ζεστό περιβάλλον για το μωρό, θέτωντάς το σε κίνδυνο.

Γι’ αυτό και συμβουλεύει τους γονείς να αποφεύγουν αυτήν την πρακτική. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα θερμοπληξίας στα μωρά είναι η έντονη εφίδρωση, η ερυθρότητα στο δέρμα, η δυσκολία στην αναπνοή, η δίψα καθώς και μια γενικότερη αδυναμία. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να μεταφέρετε αμέσως το μωρό σε δροσερό περιβάλλον και να του δώσετε πολλά υγρά. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον παιδίατρό σας.

Διαβάστε Επίσης  Περιμένοντας τον Τούρκο «Σκέφτομαι »…Η άλλη πλευρά του Πολεμιστή! (Αφιέρωμα στα Γεράκια))

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *