4 ροφήματα που κάνουν καλό στην καρδιά

4 ροφήματα που κάνουν καλό στην καρδιά..fiftififti.eu

4 ροφήματα που κάνουν καλό στην καρδιά

Ενίσχυσε την υγεία της καρδιάς σου με τα παρακάτω ροφήματα. Ναι, ακόμα και ο καφές είναι μέσα σε αυτά.

 

Καφές

Ένα ακόμη ρόφημα που καταναλώνεται ευρέως, ο καφές, μπορεί να προστατεύει την υγεία της καρδιάς μας. Μελέτη βρήκε 10-15% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια ή άλλες αιτίες σε άντρες και γυναίκες που έπιναν έξι ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ τη μέρα.

Άλλη έρευνα έχει αποκαλύψει πως ακόμη και δύο φλιτζάνια τη μέρα θα μπορούσαν να μειώσουν έως και κατά 30% τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικό. Δεν είναι σαφές από πού προέρχονται τα οφέλη αυτά και τα συγκεκριμένα νέα δεν θα πρέπει να σε ενθαρρύνουν να αρχίσεις να πίνεις καφέ αν δεν έχεις ήδη αυτή τη συνήθεια.

 

Πράσινο τσάι

Αγαπημένο ρόφημα στην Ασία, το πράσινο τσάι είναι πλέον πολύ δημοφιλές και στη Δύση χάρη στα σημαντικά οφέλη του για την υγεία. Μελέτη του 2013 βρήκε πως άνθρωποι που έπιναν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο τσάι τη μέρα είχαν 20% μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων και εγκεφαλικού συγκριτικά με εκείνους που έπιναν «σπάνια» το συγκεκριμένο τσάι.

Διαβάστε Επίσης  Καρύδια: Μία υπερτροφή, σωστό γιατρικό

Τα ευρήματα συμφωνούν με τα αποτελέσματα προηγούμενης μελέτης που βρήκε χαμηλότερα ποσοστά θανάτου, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου από καρδιοπάθεια, στους ένθερμους καταναλωτές του πράσινου τσαγιού. Οι κατεχίνες, δηλαδή τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, μπορεί να ευθύνονται για αυτή την προστατευτική του επίδραση.

 

Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί, ή μικρές ποσότητες από οποιουδήποτε είδος αλκοόλ, θεωρείται πως μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας (οι μεγαλύτερες ποσότητες όμως, δηλαδή πάνω από δύο ποτήρια τη μέρα, αυξάνουν τον κίνδυνο). Παρότι ορισμένοι ισχυρίζονται πως μια πολυφενόλη που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, η ρεσβερατρόλη, προσφέρει στο κόκκινο κρασί ένα πρόσθετο όφελος, έρευνα δείχνει πως οποιουδήποτε είδος αλκοόλ σε μικρή ποσότητα ωφελεί την καρδιά.

Διαβάστε Επίσης  Φυσικό τσάι μαϊντανού για υγιή νεφρά

Όπως και με τον καφέ, ωστόσο, καμία από αυτές τις ιδιότητες δεν αποτελούν λόγο να ξεκινήσεις τώρα να πίνεις αλκοόλ Μπορείς επίσης να πάρεις ρεσβερατρόλη και από μη αλκοολούχες πηγές, όπως το φυσικό φιστικοβούτυρο και τα σταφύλια.

 

Χυμός ρόδι

Τα ρόδια περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, όπως πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες που μαλακώνουν τις αρτηρίες. Μελέτη σε καρδιοπαθείς ασθενείς βρήκε πως μια ημερήσια δόση χυμού από ρόδι επί τρεις μήνες βελτίωσε την κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά. Αν το ρόδι δεν συγκαταλέγεται στα αγαπημένα σου φρούτα, δοκίμασε τα μήλα τα οποία περιέχουν επίσης άφθονα συστατικά που αγαπά η καρδιά σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook….

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *