Ρόφημα με μαϊντανό και λεμόνι για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών

Ρόφημα με μαϊντανό και λεμόνι για να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών

 

Η κατακράτηση υγρών είναι μια πολύ συνηθισμένη μεταβολική διαταραχή στις γυναίκες. Αν και δεν αποτελεί ασθένεια καθαυτή, πρόκειται για μια κλινική ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα. Ένα ρόφημα με μαϊντανό και λεμόνι μπορεί όμως να σας βοηθήσει.

Αν παρουσιάζετε πρήξιμο στους αστραγάλους, στα πόδια ή στην κοιλιά σας, συχνά είναι απαραίτητο να δείτε ένα γιατρό. Μερικές φορές, η αιτία αυτού του προβλήματος είναι η κακή διατροφή ή ακόμα και ορισμένες ορμονικές αλλαγές.

Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν για κάτι σημαντικό. Η κατακράτηση υγρών μπορεί να κρύβει κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά, το συκώτι ή το κυκλοφορικό σύστημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα, όμως δείχνει ότι το σώμα μας δεν μπορεί να αποβάλει επαρκώς τις τοξίνες ή άλλα υγρά.

Πρέπει επομένως να γίνει μια σωστή διάγνωση. Ωστόσο αυτό το συνηθισμένο πρόβλημα μπορεί να είναι αναστρέψιμο. Αν βελτιώσουμε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας, θα βελτιώσουμε την υγεία μας.

Στο σημερινό άρθρο θα σας μιλήσουμε για ένα ρόφημα που μπορεί να προλάβει την κατακράτηση υγρών. Αν πίνετε αυτό το ρόφημα με μαϊντανό και λεμόνι, θα δείτε ότι σταδιακά θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα.

 

Κατακράτηση υγρών: ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη τάση να παρουσιάζουν κατακράτηση υγρών. Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά ή τις παρακάτω ιδιαιτερότητες στη φυσιολογία τους:

 

Έχουν προβλήματα με το κυκλοφορικό σύστημα.
Είναι γυναίκες που βρίσκονται σχεδόν στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, το οποίο συνοδεύεται από διάφορα επεισόδια κατακράτησης υγρών.
Είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
Πάσχουν από κάποια καρδιολογική νόσο.
Έχουν υποστεί διάφορες ορμονικές αλλαγές λόγω φαρμάκων.
Έχουν υποθυρεοειδισμό.
Περνούν πολλές ώρες όρθιοι.
Ίσως να ταυτίζεστε με κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε την κατακράτηση υγρών. Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, όπως ήδη είπαμε, είναι να πάτε στο γιατρό. Ειδικά για τον υποθυρεοδισμό, μπορείτε να δείτε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στο άρθρο των Pineda, J., Galofré, J. C., Toni, M., & Anda, E.

Διαβάστε Επίσης  Χυμός αγγουριού για την καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος

Δεύτερον, πρέπει να ακολουθήσετε κάποιου είδους θεραπευτική αντιμετώπιση, αν συνταγογραφηθεί από τον ειδικό. Τέλος, πρέπει να βελτιώσετε τη διατροφή σας.

Ρόφημα με μαϊντανό και λεμόνι κατά της κατακράτησης υγρών

Σε ασθενείς με καρδιολογικές, νεφρικές ή αγγειακές παθήσεις συνιστάται, πάνω απ’όλα, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλατιού. Επίσης είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ακόμα ένας παράγοντας:

. Οι φλέβες μας χάνουν την ελαστικότητά τους. Με τη σειρά τους τα νεφρά και το συκώτι μας δεν αποβάλλουν πλέον αποτελεσματικά το νερό και τις τοξίνες από το σώμα.
Επιπλέον, αν ο τρόπος ζωής μας περιλαμβάνει συνεχή ορθοστασία, λόγω επαγγέλματος, για παράδειγμα, τότε το πρόβλημα επιδεινώνεται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ορισμένες συμπεριφορές τείνουν να κάνουν τη σωστή αποστράγγιση του σώματος πιο δύσκολη.

Αυτό το απλό πρωινό ρόφημα με μαϊντανό και λεμόνι θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο τέλος της μέρας με περισσότερη υγεία και ευεξία. Φτιάχνεται εύκολα και, πάνω απ’όλα, εγγυάται καλύτερη νεφρική ισορροπία.

Οι ωφέλειες του μαϊντανού και του λεμονιού


Ο μαϊντανός είναι ένα φυτό με ισχυρές αποτοξινωτικές ιδιότητες. Χάρη στις πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και στη βιταμίνη C που περιέχει, ενισχύει την υγεία του συκωτιού και της καρδιάς.

Εξάλλου δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το συγκεκριμένο λαχανικό φροντίζει την ελαστικότητα των φλεβών και των αρτηριών μας.

Ευνοεί επίσης τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, ενώ τα αιθέρια έλαια που περιέχει βελτιστοποιούν την αποβολή των συσσωρευμένων υγρών από το σώμα.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε 4 δροσερά, καλοκαιρινά κρύα ροφήματα

Το λεμόνι είναι ένα φρούτο που μπορεί να κάνει πάρα πολλά για την υγεία μας.
Ένα καλό βιολογικό λεμόνι χωρίς παρασιτοκτόνα αποτελεί θησαυρό ωφελειών.
Το λεμόνι είναι ένα από τα πλουσιότερα φρούτα σε βιταμίνη C, κιτρικά οξέα, μηλικά οξέα και κάλιο.
Τα συστατικά αυτά, ειδικά η βιταμίνη C των λεμονιών, θα μας βοηθήσουν να φροντίσουμε για τη διατήρηση και την ανάπλαση διαφόρων σωματικών ιστών και κυττάρων.

Αν υποφέρετε από οίδημα ή κατακράτηση υγρών, τότε μη διστάσετε να πίνετε αυτό το ρόφημα. Θα πρέπει να καταναλώνετε από δύο έως τρία ποτήρια αυτού του ροφήματος με μαϊντανό και λεμόνι κάθε μέρα. Θα αποτοξινώσει το σώμα σας, καθώς αποτελεί εξαιρετικό διουρητικό.

Υλικά
Ένα ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 λίτρο νερό
το χυμό από ένα λεμόνι

Μέθοδος

 

Πρώτα πλύντε καλά τα φύλλα του μαϊντανού. Στη συνέχεια θα φτιάξετε έγχυμα με αυτό το φαρμακευτικό φυτό.

Για να το φτιάξετε, βράστε ένα φλιτζάνι νερό (250 ml) σε μια τσαγιέρα και μετά προσθέστε το ματσάκι του μαϊντανού σε αυτό.

Μόλις το έγχυμα είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη για μερικά λεπτά.
Στη συνέχεια στύψτε το λεμόνι. Μη διστάσετε να αξιοποιήσετε τη φλούδα του τεμαχίζοντάς τη σε μικρά κομμάτια.

Έπειτα σε μια μεγάλη κανάτα ρίξτε τα υπόλοιπα τρία φλιτζάνια νερό, τις λεμονόφλουδες, το χυμό του λεμονιού και το έγχυμα του μαϊντανού.

Αφήστε το μείγμα στην άκρη για μισή ώρα και έπειτα αδειάστε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Πιείτε το πρώτο σας ποτήρι με άδειο στομάχι. Έπειτα πείτε τα δύο επόμενα ποτήρια μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα.

Μπορείτε να πίνετε αυτό το ρόφημα για εφτά μέρες στη σειρά μία φορά το μήνα ή κάθε δέκα μέρες. Θα προσέξετε τα καλά αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *