Τα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση του προσώπου μας

Τα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση του προσώπου μας

Τα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση του προσώπου μας

Για μια όμορφη επιδερμίδα, χρειάζεται τρόπος και όχι κόπος! Οι λεπτομέρειες, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά…


Χρόνο με τον χρόνο, παρατηρούμε το πρόσωπο μας να αλλάζει, να ωριμάζει, να μεγαλώνει. Φυσικά και μερικές ρυτίδες μπορεί να συμβολίζουν την σοφία που μας διακατέχει, και την εμπειρία της ζωής, ωστόσο, μία λαμπερή επιδερμίδα είναι πάντα ζηλευτή.
Δεν είναι ανάγκη να ξοδεύουμε μία περιουσία σε κρέμες ομορφιάς και αντιγήρανσης, είναι όμως απαραίτητο, να δείξουμε περισσότερη προσοχή στις καθημερινές μας συνήθειες. Αν μία ζηλευτή, λαμπερή επιδερμίδα είναι αυτό που ονειρεύεστε, τα παρακάτω 7 μικρά μυστικά, θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο.

Ξεχνάμε να ξεβαφτούμε πριν κοιμηθούμεΗ αφαίρεση του μακιγιάζ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αν δεν ξεβαφόμαστε, το δέρμα μας παγιδεύεται και δεν αναπνέει. Οι πόροι φράζουν και η επιδερμίδα μας δεν ανανεώνεται.

Χρησιμοποιούμε ακατάλληλα προϊόντα για το δέρμα μαςΕίτε είναι σαπούνι είτε κάποιο ξεβαφτικό, πρέπει να φροντίζουμε να είναι καλό για το δέρμα μας, αλλά και να ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας μας. Το πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό αγριεύει την επιδερμίδα μας. Το χλιαρό νερό είναι το ιδανικό.

Ξεχνάμε να ενυδατωνόμαστε
Το δέρμα μας χρειάζεται ενυδάτωση. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσω μιας ενυδατικής κρέμας, κατάλληλης για την επιδερμίδα μας. Δεν χρειάζεται να παίρνουμε πολλές και άχρηστες κρέμες. Μία και καλή φτάνει, ώστε η επιδερμίδα μας να λάβει τη φροντίδα που χρειάζεται σε καθημερινή βάση.

Δεν προσέχουμε τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Michigan, υπάρχει άμεση σχέση του καπνίσματος με τις βλάβες του δέρματος.

Διαβάστε Επίσης  Ποιο φρούτο αυτής της εποχής είναι υπερτροφή για την επιδερμίδα

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι το κάπνισμα αναστέλλει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο κρατά το δέρμα απαλό και ελαστικό, ενώ συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες.

Αν στην κακή συνήθεια του τσιγάρου προσθέτουμε και το αλκοόλ το οποίο αφυδατώνει την επιδερμίδα μας, αλλά και την έλλειψη ύπνου η οποία δημιουργεί μαύρους κύκλους και χλωμάδα, έχουμε ένα καταστροφικό αποτέλεσμα. Να επισημάνουμε πως ο ύπνος είναι πηγή νεότητας και αντιγήρανσης, καθώς κατά τη διάρκειά του παράγεται κολλαγόνο και ένζυμα, τα οποία αντικαθιστούν τα παλιά και θρέφουν το δέρμα μας.

Δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακό
Η υπεριώδης ακτινοβολία, με την πάροδο του χρόνου, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται στο γυμνό μας δέρμα κηλίδες, κοκκινίλες και ρυτίδες -χαρακτηριστικά που προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή μας. Οι δερματολόγοι συνιστούν να χρησιμοποιούμε κάθε μέρα αντηλιακό, καθώς ο ήλιος διεισδύει βαθιά στο δέρμα μας, καταστρέφει το κολλαγόνο και το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας μας.

Παραμελούμε το sex
Μάλλον πρέπει να αυξήσουμε τη συχνότητα που κάνουμε έρωτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται όταν κάνουμε sex, αυξάνουν το κολλαγόνο της επιδερμίδας μας, χαρίζοντάς μας περισσότερη λάμψη και υγεία.

Δεν γυμναζόμαστε
Ο ιδρώτας σκοτώνει τις τοξίνες, και η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Αποτέλεσμα; Μία λαμπερή επιδερμίδα. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι φυσικά ότι πρέπει να πλυθούμε, μετά την γυμναστική.

Πηγή:pathfinder.gr

Διαβάστε Επίσης  Τέλεια επιδερμίδα με... κρέμα γάλακτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *