Συνταγές με σέλινο για την απώλεια βάρους

Συνταγές με σέλινο για την απώλεια βάρους

Τι θα λέγατε για μερικές συνταγές με σέλινο;

Το σέλινο είναι πολύ περισσότερο από ένα υλικό που απλά θα προσθέσετε στην σαλάτα ή την σούπα σας, όπως πολλοί άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν. Έχει πολλές ιδιότητες χρήσιμες για την απώλεια βάρους αλλά και για την καθημερινή διατροφή καθώς σας παρέχει όλη την καθημερινή ενέργεια που χρειάζεστε. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις υγιεινές κι αναζωογονητικές συνταγές με σέλινο.

Ιδιότητες του Σέλινου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοτσάνι, τα φύλλα και την ρίζα του σέλινου σε πολυάριθμες συνταγές. Η πιο ισχυρή ιδιότητα του σέλινου είναι ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό διουρητικό. Αυτό συμβαίνει γιατί ενεργοποιεί την λειτουργία των νεφρών, η οποία βοηθάει στην θεραπεία προβλημάτων όπως η αρθρίτιδα, οι πέτρες στα νεφρά ή οι ανεπάρκειες. Χάρη στη δράση του, εξαλείφει τις αρνητικές τοξίνες που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο σας.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η αναζωογονητική δράση του σέλινου δίνει μια αίσθηση ευεξίας κι ζωντάνιας σε αυτούς που το τρώνε. Όταν το σέλινο αναμειχθεί με καρότα ή ντομάτες, όπως σε πολτό ή χυμό, τα πλεονεκτήματά του πολλαπλασιάζονται. Μπορείτε επίσης να το καταναλώσετε και σε μορφή εκχυλίσματος με περίπου δέκα γραμμάρια, αλλά όχι παραπάνω, ανά φλιτζάνι με νερό. Καταναλώστε το μετά από κάθε γεύμα.

Όπως είπαμε στην αρχή, το σέλινο είναι ένας εξαίσιος σύμμαχος στην μάχη για την απώλεια βάρους και γι αυτό δεν θα πρέπει να λείπει από καμία δίαιτα. Έχει πολλά από τα προαναφερθέντα οφέλη και μειώνει τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη παχυσαρκίας. Μπορείτε να το καταναλώσετε με διάφορους τρόπους, από μια κλασική σαλάτα μέχρι μια σούπα λαχανικών, χυμούς, πολτούς, ροφήματα ή εκχυλίσματα.

Έχει αποδειχθεί ότι 100 γραμμάρια από σέλινο έχουν μόνο 16 θερμίδες. Το καλό είναι ότι η ποσότητα αυτή μπορεί να προστεθεί σε μια πεντανόστιμη σαλάτα. Επίσης περιέχει 1.6 γραμμάρια φυτικές ίνες οι οποίες ενισχύουν τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Το σέλινο είναι πηγή μαγνησίου και καλίου, δύο μεταλλικά στοιχεία που τονώνουν το ουροποιητικό σύστημα κι αποβάλλουν τα περίσσεια υγρά.

Διαβάστε Επίσης  Δίαιτα με μήλα για να αποκτήσετε πιο λεπτή κοιλιά. Δοκιμάστε την

 

Είναι μια καθαριστική, διουρητική, υποθερμιδική κι αντιοξειδωτική τροφή. Σας παρέχει ψευδάργυρο, βιταμίνη A, B, C και D και μαγνήσιο. Έχει την σπουδαία ιδιότητα να εμποδίζει την δράση των «κακών» ελεύθερων ριζών. Μην υποτιμάτε τις δυνάμεις αυτού του παντοδύναμου λαχανικού.

5 συνταγές με σέλινο

Σέλινο, αχλάδι, αγγούρι και χυμός καρότο: Είναι μια απίθανη επιλογή για το καλοκαίρι και ιδανικό για την εξάλειψη του πρηξίματος και των υγρών που συσσωρεύονται στα πόδια σας (ειδικά στους αστραγάλους). Θα χρειαστείτε τρία κοτσάνια σέλινο, δύο αχλάδια, δύο αγγούρια κι ένα καρότο. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μια κατάλληλη γλυκαντική ουσία. Πλύνετε και ξεφλουδίστε όλα τα λαχανικά. Κόψτε τα σε κύβους και βάλτε τα στο μπλέντερ. Αν χρειάζεται, προσθέστε νερό ώστε το μείγμα να είναι λίγο πιο ρευστό. Πιείτε το με άδειο στομάχι ή το πρωί.

Σέλινο, πιπερόριζα (τζίντζερ) και χυμός καρότου: Αυτό αποτελεί ένα πεντανόστιμο ποτό για ανθρώπους που πάσχουν από κρυολογήματα ή γρίπες και για όσους έχουν συνεχείς αλλεργίες ή υποφέρουν από αλλεργικό συνάχι. Τα συστατικά είναι τα εξής: 2 κοτσάνια σέλινο, 5 μεσαία καρότα και 1 φέτα ξεφλουδισμένης φρέσκιας πιπερόριζας (τζίντζερ). Απλά ξεφλουδίστε τα καρότα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε επίσης και το σέλινο. Χτυπήστε και τα δύο μαζί στο μπλέντερ έως ότου αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Μπορείτε να προσθέσετε νερό κι , αν θέλετε, μια κουταλιά της σούπας μέλι.

Σέλινο και πολτός ανανά: Ξεκινώντας την μέρα σας με αυτόν τον υπέροχο πολτό, ο οποίος είναι πολύ υγιεινός και πολύ νόστιμος, θα είστε σε θέση να ελέγξετε την όρεξή σας για μερικές ώρες ενώ σας παρέχει επίσης αρκετή ενέργεια ώστε να αντιμετωπίσετε όλες τις δεσμεύσεις κι υποχρεώσεις σας. Θα χρειαστείτε 1 κοτσάνι σέλινο, μισό φλιτζάνι νερό, 1 φέτα καθαρισμένου ανανά, μισό φλιτζάνι τριμμένο πάγο, 2 κουταλιές της σούπας σπόρους αμάραντου και 4 κουταλιές της σούπας πρωτεΐνη σε σκόνη (προαιρετικό). Το καλύτερο είναι να αφήσετε τους σπόρους να μουλιάσουν την προηγούμενη νύχτα. Ψιλοκόψτε το σέλινο. Προσθέστε όλα αυτά (εκτός από την πρωτεΐνη) στο μπλέντερ και φτιάξτε έναν πολτό ή ανακινήστε ώστε να αναμειχθεί καλά. Πιείτε το για πρωινό.

Διαβάστε Επίσης  Ο Νο1 καρπός που μειώνει χοληστερόλη και σάκχαρο

 

Σέλινο, καρότο και πολτός μήλου: Αυτός είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνδυασμούς και ενδύκνειται για εξωτερική χρήση στο δέρμα πριν από την ηλιοθεραπεία, για την αντιστροφή της κυτταρικής γήρανσης, για την τόνωση των λειτουργιών του ήπατος, για την θεραπεία της αναιμίας και για την αύξηση των βιταμινών και πρωτεϊνών. Τα συστατικά για δυο μερίδες είναι τα εξής: 1 κοτσάνι σέλινο χωρίς φύλλα, 1 μήλο, 4 καρότα και χυμό από μισό λεμόνι. Πλύνετε τα λαχανικά καλά και ξεφλουδίστε τα. Κόψτε τα σε φέτες και βάλτε τα στο μπλέντερ. Προσθέστε τον φρεσκοστημένο χυμό κι ανακατέψτε τα μαζί. Πριν το πιείτε, ανακατέψτε το, εάν το επιθυμείτε.

Σέλινο και πορτοκάλι: Αυτή είναι μια θαυμάσια συνταγή για να χάσετε βάρος εφόσον πιείτε το χυμό με άδειο στομάχι το πρωί. Θα χρειαστείτε ένα κοτσάνι σέλινο, χυμό από δύο πορτοκάλια, μερικούς σπόρους δάφνης και ένα μικρό κομμάτι αχλάδι. Στύψτε τα πορτοκάλια, ψιλοκόψτε το σέλινο, κόψτε το αχλάδι σε φέτες και τρίψτε την δάφνη. Βάλτε τα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι όλα τα συστατικά να ανακατευτούν καλά. Σας συστήνουμε να το πίνετε κάθε μέρα για δυο εβδομάδες. Σταματήστε για 7 μέρες κι έπειτα επαναλάβετε.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *