Τα πράγματα που σκοτώνουν μια σχέση

Τα πράγματα που σκοτώνουν μια σχέση

Μία σχέση μπορεί να επιζήσει ακόμη και από ένα κέρατο. Γιατί το κέρατο μπορεί να ξεπεραστεί μετά από συζητήσεις και καλή επικοινωνία. Υπάρχουν όμως, μικρές καθημερινές συνήθειες που σκοτώνουν αργά, αλλά σταθερά μία σχέση. Συνήθειες που πέρασαν στο υποσυνείδητο και πλέον νομίζεις ότι είναι νορμάλ.

Ψυχολογικά προβλήματα

Ίσως ακούγεται κακό, αλλά είναι η σκληρή αλήθεια. Δεν είναι η κατάθλιψη ή το στρες το πρόβλημα, αλλά το άτομο και πώς το αντιμετωπίζει. Μπορεί να περάσουν χρόνια και πολλές συζητήσεις και ακόμη να μην θέλει να παραδεχτεί ότι πρέπει να κάνει γι’ αυτό. Οπότε ο σύντροφος που θέλει να βοηθήσει και δεν μπορεί, κάποια στιγμή κουράζεται. Στις περιπτώσεις της κατάθλιψης ή του άγχους, υπάρχει πάντα ένα σύννεφο στη σχέση που δεν την αφήνει να κυλάει ομαλά και κάποια στιγμή αυτό το σύννεφο πρέπει να φύγει.

Έλεγχος

Έλεγχος στα κοινωνικά δίκτυα, έλεγχος στα sms, έλεγχος στις εξόδους, με ποιον θα πας και πού. Κάποια στιγμή, μέσα σε όλον αυτό τον έλεγχο και την παράνοια, κάτι θα βρεις που θα σε εκνευρίσει και μοιραία θα τσακωθείτε.

Διαβάστε Επίσης  Ενσυναίσθηση: Το κλειδί για καλύτερες σχέσεις

Διαφορετικές οπτικές του σεξ

Πολλές φορές υπάρχει μεγάλη διαφορά στη λίμπιντο σε ένα ζευγάρι. Το ένα άτομο μπορεί να βρίσκεται στη φάση που θέλει κάθε μέρα σεξ και το άλλο άτομο να αναρωτιέται γιατί η αγάπη δεν είναι αρκετή και ότι το σεξ 3-4 φορές το μήνα είναι υπεραρκετό.

Πράγματι, σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν μπορεί να κάνει κάτι κανένας από τους δύο για να γεφυρώσει αυτήν την τεράστια διαφορά στις σεξουαλικές ορέξεις.

Υπερβολική άνεση

Σκοπός σε μία σχέση είναι να αναπτύξεις την απόλυτη άνεση. Δεν απαγορεύεται να κάνεις τα ντροπιαστικά πράγματα που θα έκανες μόνος, απαγορεύεται όμως να νιώθεις τόσο άνετα, που να έχεις σταματήσει να προσπαθείς. Η σχέση χρειάζεται όντως πολύ δουλειά, ανά καιρούς για να μένει ενδιαφέρουσα. Μην ξεχνάς ότι τα ραντεβουδάκια και οι πειραματισμοί διατηρούν τη φλόγα.

Να περνάτε πολύ χρόνο μαζί

Ενώ είναι υπέροχο να περνάς πού χρόνο με το σύντροφό σου, έρχεται εκείνη η στιγμή που δεν έχεις τίποτα να πεις, αφού τα έχεις μοιραστεί όλα. Και οι δύο εμπλεκόμενοι στη σχέση πρέπει να έχουν τη δική τους ζωή και χρόνο χώρια.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί δεν τον αφήνεις να βγει με τους φίλους του; Τι φοβάσαι;

Δεν διαφωνείτε ποτέ

Ενώ είναι στόχος κάθε ζευγαριού να μην τσακώνεται, η διαφωνία είναι ζωτικής σημασίας για μία σχέση. Είναι σχεδόν αδύνατο να συμφωνείς πάντα με το σύντροφό σου και όταν δε συμβαίνει πρέπει να το μοιραστείς. Όταν περνάει ο καιρός και κανείς από τους δύο δεν έχει κανένα θέμα που θέλει να συζητήσει, κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Διαφορά ωριμότητας

Πολλές φορές συμβαίνει ένα ζευγάρι να είναι μαζί εύλογο χρονικό διάστημα, σε μία κομβική στιγμή της ζωής του καθενός. Είτε στο τέλος μιας σχολής, είτε στην αρχή, είτε κάπου αλλού. Εκεί είναι ή που θα συμβαδίσετε, ή που ο ένας θέλει να είναι ο Πίτερ Παν και ο άλλος καριερίστας. Σπάνια δουλεύει αυτό και είναι συχνή αιτία που χωρίζει ένα ζευγάρι

Αυτά τα μαραφέτια

Είτε είναι τηλεόραση, είτε κινητό, είτε κονσόλα σε εθίζει και σου ρουφάει το χρόνο. Πολλά ζευγάρια αντί να μιλήσουν, να κάνουν κάτι μαζί, να πάνε μια βόλτα, κολλάνε στις συσκευές τους. Είναι δύσκολο να ξεκολλήσεις από το κινητό σου, αλλά τουλάχιστον μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *