Καιρός: Ανοιξιάτικος τις επόμενες ημέρες με άνοδο της θερμοκρασίας

Καιρός: Ανοιξιάτικος τις επόμενες ημέρες με άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να αγγίξει ακόμα και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιο… ζεστές ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στα βόρεια ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Επίσης  Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: Νεκρή 19χρονη έγκυος - Καταγγελίες ότι περίμενε ασθενοφόρο για ώρες

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος ο καιρός. Στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Επίσης  Φωτιά στην Εύβοια: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα και στην Αθήνα

Την Τρίτη (05/03) γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια και σταδιακά από το απόγευμα στα βόρεια. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Τετάρτη (06/03) γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Πέμπτη (07/03) και την Παρασκευή (08/03) γενικά αίθριος ο καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *