Δόσεις και για όσους χρωστούν σε εφορία, δήμους και ΕΦΚΑ

eforia.fiftififti.eu

Δόσεις και για όσους χρωστούν σε εφορία, δήμους και ΕΦΚΑ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει νέες ρυθμίσεις προσφέροντας ευκολίες πληρωμής με 100 και 120 δόσεις σε όσους χρωστάνε στους δήμους, στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Οι διατάξεις για τις νέες ρυθμίσεις θα πάρουν σύντομα τον δρόμο για τη Βουλή και αναμένεται να ενεργοποιηθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο επιζητεί την έγκριση των δανειστών και για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, η οποία θα δώσει ανάσα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που έχουν πνιγεί στα χρέη.

Διαβάστε Επίσης  Μόσιαλος: Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού για την ταυτόχρονη λοίμωξη Flurona από γρίπη και κορωνοϊό

Όπως άλλωστε δείχνουν τα στοιχεία, ένας στους δύο οφειλέτες ή 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστάνε στην εφορία μικροποσά που δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ, τα οποία αδυνατούν να εξοφλήσουν, ενώ 4 στους 10 ή 1,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν απλήρωτους φόρους από 500 έως 10.000 ευρώ.

Μέχρι να έρθει η ρύθμιση των 120 δόσεων της εφορίας, έχουν μπει στην τελική ευθεία:

-Η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς τους δήμους. Σε έως 100 δόσεις θα μπορούν να εξοφληθούν χρέη από τέλη, φόρους, κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα, μισθώματα κ.ά. Η ρύθμιση θα συνοδεύεται με διαγραφή έως και 100% των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων.

Διαβάστε Επίσης  Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός: Εορτάζουν 01 Ιουλίου

-Η ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Με τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές να αγγίζουν τα 35 δισ. ευρώ και τον αριθμό των οφειλετών να υπερβαίνει το 1,4 εκατομμύριο, στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με χρέη προς τα πρώην Ταμεία ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ, καθώς και όσοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση, οι οποίοι, ενώ πληρούν τα ασφαλιστικά κριτήρια για να λάβουν σύνταξη, δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση καθώς έχουν χρέη προς τον ΕΦΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *