Νέα υπόθεση καθαρίστριας: Κάθειρξη οκτώ ετών επειδή «πλαστογράφησε» το έτος αποφοίτησής της

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπόθεση καθαρίστριας: Κάθειρξη οκτώ ετών επειδή «πλαστογράφησε» το έτος αποφοίτησής της

 

Η δικαστική περιπέτεια για την καθαρίστρια από το Βόλο, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και οδήγησε στη αθώωση και τη στιγμιαία «αποκατάσταση» του κοινού περί δικαίου αισθήματος, επαναλαμβάνεται για μια πολύτεκνη μητέρα από την Πρέβεζα.

 

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων αναμένεται να εκδικαστεί στις 5 Μαρτίου, η έφεση της μητέρας 13 παιδιών, εκ των οποίων τα πέντε είναι ανήλικα, η οποία πρωτόδικα καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 8 χρόνων, για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Διαβάστε Επίσης  Αυτά είναι τα 21 μέλη της προανακριτικής για τη Novartis που ανακοίνωσε η Βουλή

 

Η γυναίκα πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981, όπως ήταν το σωστό.

 

Σύμφωνα με το prevezatoday.gr, η γυναίκα προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

 

Στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, η ερημοδικία και απουσία της πολύτεκνης μητέρας δεν οφείλεται σε στρεψοδικία από την πλευρά της, αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω καρδιακού προβλήματος, καθώς της έχει τοποθετηθεί απινιδωτής.

Διαβάστε Επίσης  Επίδομα θέρμανσης: Πόσο αυξάνεται και πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους

 

Παρά την προσκόμιση σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και δικάστηκε ερήμην.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση