Ρινική συμφόρηση: 6 φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τη μπουκωμένη μύτη

Ρινική συμφόρηση: 6 φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τη μπουκωμένη μύτη

Παρά τις προσπάθειές σας να αποφύγετε ιούς και βακτήρια, το κρυολόγημα είναι συχνά αναπόφευκτο στη διάρκεια των πιο κρύων μηνών του έτους.

Αν και πολλά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, όπως η ρινική συμφόρηση, κάποια από αυτά μπορεί να προκαλούν υπνηλία και κούραση.

Δείτε λοιπόν έξι απόλυτα φυσικές λύσεις με υλικά που έχετε στο σπίτι για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος:

1. Πλύσεις με αλατόνερο: Σίγουρα έχετε ακούσει ότι οι γαργάρες με αλατόνερο μπορούν να ανακουφίσουν τον πονόλαιμο. Το διάλυμα θαλασσινού νερού μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε και τη ρινική συμφόρηση. Όταν αισθάνεστε έντονο μπούκωμα στη μύτη, κάντε 2-3 φορές την ημέρα πλύσεις με αλατόνερο ή διάλυμα θαλασσινού νερού.

Διαβάστε Επίσης  Είστε 60άρης και κοιμάστε λιγότερο από 5 ώρες; Ποιες ασθένειες σας απειλούν

2. Ενυδάτωση: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα περισσότερα ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της συμφόρησης και την πρόληψη της αφυδάτωσης, αρκεί να μην περιέχουν καφεΐνη ή αλκοόλ. Προτιμάτε το νερό, το τσάι, το γάλα και τους χυμούς φρούτων.

3. Ζεστά υγρά: Η κοτόσουπα αποτελεί πρώτης τάξεως θεραπεία για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα πολύ ζεστά αφεψήματα και οι σούπες, ανοίγουν τους ρινικούς κόλπους και ανακουφίζουν τη συμφόρηση.

4. Καυτό μπάνιο: Οι καυτοί υδρατμοί θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και την διευκόλυνση της αναπνοής. Ο λόγος είναι ότι χαλαρώνουν τις βλέννες και ανακουφίζουν τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και της παραρρινοκολπίτιδας.

Διαβάστε Επίσης  Το αλκοόλ με μέτρο μειώνει τον κίνδυνο για κάποιες καρδιοπάθειες

5. Υγραντήρας: Είναι πολύ αποτελεσματικός στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, όπως η ρινική συμφόρηση. Όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή, ο υγραντήρας αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας και ανακουφίζει τη συμφόρηση. Μην παραλείπετε να τον κρατάτε καθαρό για να αποφύγετε τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας, η οποία θα επιδεινώσει τα συμπτώματα.

6. Άσκηση: Αν αισθάνεστε κούραση και εξάντληση, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε όταν έχετε κρυολογήσει, είναι η γυμναστική. Πολλοί ειδικοί ωστόσο, συστήνουν, αν δεν έχετε πυρετό, ήπια άσκηση (π.χ. μια βόλτα), που βοηθά στη βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *