Τι μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σας μισεί το γάλα

Τι μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σας μισεί το γάλα;

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχουν βρει μπροστά τους αρκετοί γονείς και αδυνατούν να βρουν λύση, με αποτέλεσμα να σηκώνουν ψηλά τα χέρια στην επίμονη άρνηση του παιδιού τους. Κι όμως υπάρχουν τρόποι να κάμψετε τη συγκεκριμένη αντίδρασή:

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρέπει να πιέσετε το παιδί να πιει γάλα σε περίπτωση που είναι κάθετα αντίθετο, ακόμα κι αν μέχρι πρόσφατα το έπινε αδιαμαρτύρητα.

Πρέπει να δείξετε υπομονή και να προσπαθήσετε να καταλάβετε ή να μάθετε από το ίδιο τους λόγους της απέχθειας.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να προστατεύσετε την ψυχική υγεία του παιδιού σας

Προτείνετε στο παιδί μήπως θέλει να αραιώσετε το γάλα με κακάο ή κάτι αντίστοιχο της αρεσκείας του για να αλλάξει η γεύση.

Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι η συγκεκριμένη λύση θα πρέπει να είναι προσωρινή, ιδιαίτερα αν έχετε συμφωνήσει να προσθέτετε ανθυγιεινά σκευάσματα.

Σταδιακά καλό είναι να μειώνονται οι φορές που το κάνετε και ταυτόχρονα να βρείτε τρόπους να δει με θετικό μάτι το γάλα αυτούσιο.

Αν καταφέρετε την περίοδο της έντονης άρνησης να δίνετε στο παιδί έστω και μικρότερη από το προβλεπόμενο ποσότητα γάλακτος, είναι ένα σημαντικό κέρδος σε σχέση με το να μην πίνει καθόλου.

Διαβάστε Επίσης  Τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας λέει: «Σε μισώ»

Τέλος, επινοήστε έξυπνες μεθόδους, όπως για παράδειγμα να του αγοράσετε νέες κούπες ή να το «προκαλέσετε» να πιει γρήγορα το γάλα για να δει πάλι το σχέδιο που έχει στον πάτο του ποτηριού.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και βρείτε πολλούς περισσότερους διασκεδαστικούς τρόπους για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση