Το «ύστατο χαίρε» στον Θέμο

Το «ύστατο χαίρε» στον Θέμο

Πλήθος κόσμου, εικόνες απέραντης θλίψης – Επίσημοι από κάθε κλάδο της δημόσιας ζωής έδωσαν το «παρών» – Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τον Θέμο μας αποχαιρέτισαν εκατοντάδες άνθρωποι
Η τελετή της κηδείας, ή, ακριβέστερα, η εξόδιος ακολουθία που εψάλη για τον Θέμο, δεν θα μπορούσε να είναι συνηθισμένη. Για το «ύστατο χαίρε» στον Θέμο Αναστασιάδη συνάχθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στον ιερό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά εκατοντάδες άνθρωποι. Αυτό όμως ήταν αναμενόμενο. Το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν άλλο: Το ετερόκλητο του πλήθους. Πρώην πρωθυπουργοί στοιχήθηκαν δίπλα σε τηλεπερσόνες της λεγόμενης cult TV. Μοντέλα δίπλα σε βουλευτές. Ηθοποιοί και τραγουδιστές δίπλα σε μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά και απλούς, «ανώνυμους» πολίτες.

Διαβάστε Επίσης  Ο τεμπέλης άνθρωπος και το σχέδιο του Θεού

Η σύνθεση του κατασυγκινημένου εκκλησιάσματος αποτύπωνε κατά κάποιο τρόπο τον τεθνεώτα: Αντικομφορμιστής έως και στην ίδια του την κηδεία, ο Θέμος κατάφερε να μετατρέψει την θλιβερή τελετή σε μια πολύχρωμη (μεταφορικά, έστω) συνάθροιση. Γιατί αυτός ήταν ο Θέμος, ένας δημοσιογράφος χωρίς ταμπού, κάποιος που συνομιλούσε με τους πάντες. Είτε προέρχονταν από την πρώτη γραμμή της πολιτικής είτε ανήκαν στο «ανάλαφρο» στερέωμα του lifestyle.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *