Τσίπρας: Αγύρτες όσοι αλλάζουν θέση για λόγους αντιπολιτευτικής στρατηγικής

Τσίπρας: Αγύρτες όσοι αλλάζουν θέση για λόγους αντιπολιτευτικής στρατηγικής

Με μια αναδρομή των έργων της κυβέρνησης άνοιξε την ομιλία του αλλά και διήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι μετά από τις εξαντλητικές διαπραγματεύσεις των τεσσάρων αξιολογήσεων αλλά και την προσφυγική κρίση η Ελλάδα είναι πλέον μια διαφορετική χώρα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Πάνος Καμμένος έκανε λάθος στην επιλογή του -κάτι που, όπως τόνισε, έχει ήδη πει και στον ίδιο.

«Για αυτό και σήμερα θα πώ ότι σέβομαι όλους όσοι έχουν διαφορετική θέση και άποψη από εμένα στα εθνικά θέματα. Θέση αρχής και θέση συνείδησης. Όχι όμως όσους προσποιούνται, όχι όσους κοροϊδεύουν. Όχι όσους αλλάζουν τη θέση τους με μοναδικό γνώμονα την αντιπολιτευτική τους στρατηγική. Τους τελευταίους τους θεωρώ αγύρτες, αναξιόπιστους, επικίνδυνους για το τόπο» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε Επίσης  Με επιχορήγηση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ γίνεται ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη για το 2015

«Σε δέκα μέρες από σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την μεγάλη πολιτική ανατροπή της 25ης του Γενάρη του 2015», είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Αυτή η πολιτική ανατροπή δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά ήταν αποτέλεσμα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βίωσε η Ελλάδα, της διαχείρισής της από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και επιλογών πολλών χρόνων πριν από την κρίση που είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία, το πελατειακό σύστημα, τη γενικευμένη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, τη διαπλοκή, τη διαρκή διεύρυνση των ανισοτήτων, της θεσμικής παρακμής και της απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών και των ελεγκτικών μηχανισμών». Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τον Ιανουάριο του 2015 ο ελληνικός λαός έκανε μια ιστορική επιλογή και αποφάσισε να εμπιστευτεί την κυβέρνησή του ώστε να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Διαβάστε Επίσης  Διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη για το τέλος των μνημονίων-Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

«Να μπει ένα τέλος στη λιτότητα, να ανασυγκροτηθεί η ελληνική οικονομία σε νέες στέρεες βάσεις και να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στον πολιτικό συμβιβασμό του καλοκαιριού του 2015, «όταν αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να για να έχουμε πόδια να περπατήσουμε στη συνέχεια πολλά βήματα μπροστά».

Σημείωσε δε, ότι «οι εκλογές του Σεπτέμβρη, όταν απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό ζητώντας την εντολή να συνεχίσουμε με τη συμφωνία σε γνώση του λαού, ήταν η πιο κομβική στιγμή αυτής της διαδρομής». Μίλησε για «επιλογή πολιτικής ευθύνης που κανείς από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες δεν είχε την τόλμη και το σθένος να αναλάβει», εξηγώντας ότι αυτή η κυβέρνηση πήγε σε εκλογές μετά και όχι πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *