Άρχισε η δίκη για τον θάνατο 13χρονου στο λούνα παρκ Ελληνικού – Συγκλονίζει η μητέρα του

Άρχισε η δίκη για τον θάνατο 13χρονου στο λούνα παρκ Ελληνικού – Συγκλονίζει η μητέρα του

Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει για τη μητέρα του 13χρονου Βασίλη, όταν το άτυχο παιδί έφυγε από τη ζωή, στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, στις 27 Απριλίου του 2014.

Περισσότερα από τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε και η μητέρα του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου δεν μπορεί να ξεχάσει την τραγωδία που βύθισε την οικογένειά της στο πένθος. Καταθέτοντας ως μάρτυρας, στη δίκη η οποία ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό, ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές, η μητέρα του παιδιού το πώς η φουσκωτή μπάλα στην οποία μπήκε ο 13χρονος Βασίλης με την 11χρονη αδελφούλα του, μετατράπηκε σε «παγίδα θανάτου» όταν “σηκώθηκε” από τον αέρα και παρά τις προσπάθειες που έκανε με τον σύζυγό της να πιάσουν το σχοινί, δεν τα κατάφερε να σώσει και τα δύο της παιδιά.

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι που μπήκαν. Ήθελαν να μπουν στη φουσκωτή μπάλα , σε αυτό το παιχνίδι. Ξαφνικά άρχισε να φυσάει. Ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός. Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά που ήταν τα άλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του “κρατήσου”. Εγώ με τον σύζυγο μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί , αλλά δεν το πιάσαμε ποτέ. Τρέξαμε , βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση αλλά είχε παλμούς. Ο Βασίλης είχε ανοιχτά τα μάτια του, η γλώσσα του είχε γυρίσει».

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Ποτάμια αέρα απειλούν με επικίνδυνη κακοκαιρία – Τσουχτερό κρύο και χιόνια

Η μητέρα του 13χρονου δεν έχει πια καμία αμφιβολία πως αν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας στο λούνα παρκ, το παιδί της θα ζούσε.

«Αν είχαν πάρει ανάλογα μέτρα ασφαλείας, που γνώριζαν ότι θα έπρεπε να τα είχαν πάρει, το παιδί δε θα είχε πεθάνει. Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημένος, δεμένος μέσα στην πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γύρω, δε θα είχε γίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Το 13χρονο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο λούνα παρκ. Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε βγάλει την τελευταία του φωτογραφία, χαμογελώντας. Ο πατριός του άτυχου Βασίλη που τον μεγάλωσε από 2 ετών, λύγισε όταν θυμήθηκε πως εκείνη τη φωτογραφία που τράβηξε, καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου.

«Τα παιδιά μπήκαν στο φουσκωτό. Τους έβγαζα φωτογραφίες. Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει “Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά.” Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλά δεν έφθανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια», είπε ο μάρτυρας για να συνεχίσει με λυγμούς: «Άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του “Ελεάνα κρατήσου…..” Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου».

Διαβάστε Επίσης  Την ημέρα του μνημοσύνου του Κ. Κατσίφα ετοιμάζουν διαδήλωση οι Αλβανοί στο Αργυρόκαστρο

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζιδης, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και το λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας, πλήρωνε κανονικά ενοίκιο στον Δήμο.

«Ο Δήμος είχε μισθώσει τον χώρο. Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εισηγήθηκαν σ εμάς ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ. Δεν ξέραμε ότι
είναι παράνομο, γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο μάρτυρας.

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, τυχόν ευθύνες του δήμου έχουν ελεγχθεί από τα ποινικά δικαστήρια κι έχει απαλλαγεί και στον δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Ιανουαρίου 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *