Τι πρέπει να κάνετε για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες γύρω από το στόμα

 

Τι πρέπει να κάνετε για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες γύρω από το στόμα

Οι βαθιές γραμμές γύρω από το στόμα ονομάζονται ρινοχειλικές πτυχώσεις και γίνονται εμφανέστερες με την πάροδο του χρόνου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σύνδεσμοι γύρω από το στόμα και το σαγόνι χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα ο λιπώδης ιστός να χάνει την ελαστικότητά του.

Οι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση των ρυτίδων στην περιοχή του στόματος είναι κληρονομικοί, ωστόσο οι δευτερεύοντες παράγοντες περιλαμβάνουν την απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης –τα δύο συστατικά που δομούν το δέρμα– παράλληλα με την απώλεια βάρους, το κάπνισμα και την έκθεση στον ήλιο.

Διαβάστε Επίσης  Κάνε μόνη σου: 3 beauty φυσικές συνταγές με αλάτι!

Τι μπορείτε να κάνετε και τι πρέπει να αποφεύγετε

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Με άλλα λόγια, μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα μας αποφεύγοντας την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταναλώνοντας αντιοξειδωτικές τροφές, όπως μούρα, μπρόκολο και καρότα. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος.

Σημαντική είναι επίσης η διατήρηση του βάρους, καθώς οι μεγάλες αυξομειώσεις συμβάλλουν στην εμφάνιση ρυτίδων γύρω από το στόμα. Παράλληλα, τα χημικά που λαμβάνουμε από τον καπνό του τσιγάρου καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη

Διαβάστε Επίσης  Με ένα αβοκάντο και λίγο μέλι θα φτιάξεις την πιο ενυδατική μάσκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *