Πρωτοχρονιάτικο χοιρινό γεμιστό με κυδώνια, μήλα, δαμάσκηνα και σταφίδες

Πρωτοχρονιάτικο χοιρινό γεμιστό με κυδώνια, μήλα, δαμάσκηνα και σταφίδες

Για την πρώτη ημέρα του χρόνου σας προτείνουμε χοιρινό με γέμιση από αρωματικά φρούτα εποχής. Εκτελέστε τη συνταγή και απολαύστε το πιάτο αυτό παρέα με τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό για ρολό
3 κυδώνια μεγάλα
3 μήλα κόκκινα
50 γρ. σταφίδες
10 δαμάσκηνα απύρηνα
½ ποτ. κόκκινο κρασί
½ ποτ. χυμό πορτοκάλι
50 γρ. κουκουνάρι
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα μήλα και τα κυδώνια και τα βάζετε μέσα σε μπολ με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Έχετε ζητήσει από τον κρεοπώλη να σας ανοίξει το κομμάτι του χοιρινού κρέατος. Απλώνετε το χοιρινό σε βαθύ ταψί και το αλείφετε και από τις δύο πλευρές με μαργαρίνη. Αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές.
Βάζετε στην μέση του χοιρινού σειρές με τα μήλα, τα κυδώνια, τα δαμάσκηνα, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και βάζουμε σε κουταλιές από πάνω τη μαρμελάδα (δεν την απλώνετε, γιατί όταν ζεσταθεί μπορεί να χυθεί.)
Το τυλίγετε προσεκτικά σηκώνοντας της δύο πλευρές, ώστε να μπουν η μία κάτω από την άλλη. Δεν θα φτιάξετε ένα τέλειο ρολό γιατί η γέμιση είναι μπόλικη. Για να ενώσετε καλά το τυλιγμένο χοιρινό καρφώνετε ξύλινα σουβλάκια.
Βάζετε στο ταψί τα μήλα, τα κυδώνια και τα δαμάσκηνα που δεν σας χώρεσαν μέσα στο χοιρινό και τα αλατοπιπερώνετε καλά. Αναμιγνύετε το κρασί με τον χυμό πορτοκάλι και περιχύνετε το κρέας. Προσθέτετε από πάνω λίγη ρευστή μαργαρίνη για να κάνει ωραία κρούστα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 2 ώρες. Τα πρώτα 10 λεπτά ψήνετε στους 250 και κατεβάζετε στους 200 για την υπόλοιπη ώρα. Ραντίζετε το κρέας με την σάλτσα από το ταψί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Για να σερβίρετε κόβετε το κρέας σε μερίδες, αφήνοντας από ένα σουβλάκι σε κάθε κομμάτι ένα δε στέκεται τυλιγμένο. Προσθέτετε μερικά φρούτα για γαρνιτούρα και περιχύνετε με σάλτσα από το ταψί.

Διαβάστε Επίσης  7+1 συμβουλές για να πετύχουμε τα μελομακάρονα στις γιορτές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *