Λαζάνια γεμιστά με σπανάκι και κρέμα

Λαζάνια γεμιστά με σπανάκι και κρέμα

Τα λαζάνια με τη γέμισή τους συνοδευόμενα με λευκή ή κόκκινη σάλτσα ανήκουν στα πλέον comfort foods του φούρνου σε όλο τον κόσμο. Εμείς σας προτείνουμε λαζάνια με σπανάκι.

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια
½ κιλό σπανάκι βρασμένο, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο καλά
100 γρ. μπέικον
100 γρ. ζαμπόν
1 ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι έμμενταλ τριμμένο
1 φλιτζάνι μυζήθρα μαλακή ή μανούρι κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Για την κρέμα- μπεσαμέλ:

2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 ½ ποτήρι γάλα
2 φλιτζάνια ρεγκάτο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

 

Για τη σάλτσα:

5 κουταλιές σούπας βούτυρο
5 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 ποτήρια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
7 κουταλιές σούπας κέτσαπ

Διαβάστε Επίσης  Αυγά με σπανάκι

 

Εκτέλεση

Φτιάχνετε την κρέμα αρκετά σφιχτή. Μόλις κρυώσει ρίχνετε το σπανάκι, ανακατεύετε και προσθέτετε το μαϊντανό, το ζαμπόν, το μπέικον, την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το 1/3 του ρεγκάτο και τελευταία τη μυζήθρα.

Σε βουτυρωμένο σκεύος, ρίχνετε λίγη από την κόκκινη σάλτσα. Στρώνετε μία σειρά λαζάνια και απλώνετε από πάνω το μείγμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία (λαζάνια – μείγμα), άλλες 4 φορές.

Ρίχνετε ½ φλιτζάνι με τυριά και τοποθετείτε και την 5η στρώση από τα λαζάνια. Για να φτιάξετε τη σάλτσα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και λίγο – λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.

Διαβάστε Επίσης  Μακαρόνια με γαρίδες

Καθώς είναι χλιαρή, περιχύνετε με αυτήν τα λαζάνια. Πρέπει να τα καλύψει τελείως, να μην μείνει καθόλου ακάλυπτη επιφάνεια.

Αν είναι λιγότερη, μπορείτε να προσθέσετε γάλα. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με το ρεγκάτο και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του, το σκεύος. Δεν πρέπει να μπαίνει καθόλου αέρας.

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (που έχετε προθερμάνει) για 35’ στους 200º C. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10’ στους 100º C. Πριν σερβίρετε, εάν το επιθυμείτε απλώνετε πάνω από κάθε κομμάτι ένα κουταλάκι κέτσαπ ή σάλτσα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *