Φτιάξτε μπακλαβά με κανταΐφι και σοκολάτα

Φτιάξτε μπακλαβά με κανταΐφι και σοκολάτα

Φτιάξτε μπακλαβά με κανταΐφι και σοκολάτα

Ο μπακλαβάς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά των Χριστουγέννων. Εμείς σας προτείνουμε να το συνδυάστε με φύλλο κανταϊφιού και σοκολάτα.

Υλικά
500 γρ φύλλο κρούστας
500 γρ φύλλο κανταΐφι
200 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
200 γρ κουβερτούρα
250 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κουτάλι της σούπας γεμάτο κανέλα

για το σιρόπι
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι και τη φλούδα του
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, ξύνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, τα αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.

Διαβάστε Επίσης  Γεμιστά μπιφτέκια πάνω σε τηγανίτες πατάτας στον φούρνο!

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ρηχό για μπακλαβά, βουτυρώνουμε ένα – ένα τα φύλλα κρούστας, στρώνουμε 3 φύλλα στον πάτο του ταψιού , πάνω τους προσθέτουμε λίγο κανταΐφι, ραντίζουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα αμυγδάλου. Καλύπτουμε με 2 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας, πασπαλίζουμε με μείγμα αμυγδάλου, σκεπάζουμε με λίγο κανταΐφι, ραντίζουμε με βούτυρο και κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στη μέση του ταψιού και τότε βάζουμε σε όλη την επιφάνεια από ένα κομμάτι κουβερτούρα. Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Στο τέλος σκεπάζουμε με 3 καλά βουτυρωμένα φύλλα κρούστας, ραντίζουμε με βούτυρο και με λίγο νερό. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον. Χαράζουμε σε ρόμβους και ραντίζουμε καλά και μέσα στις χαράξεις που κάναμε με ζεστό βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μόλις πάρει χρώμα χαμηλώνουμε στους 140 °C και αφήνουμε να ψηθεί για 60 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).

Διαβάστε Επίσης  Η συνταγή για το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας

Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη , το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, δύο φλούδες πορτοκάλι και το χυμό από μισό λεμόνι, αφήνουμε να βράσει για 7 -8 λεπτά από το σημείο βρασμού και σιροπιάζουμε τον μπακλαβά μας σιγά σιγά να πάει παντού (κρύος ο μπακλαβάς , ζεστό το σιρόπι). Αφήνουμε να απορροφήσει καλά το σιρόπι και σερβίρουμε.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *