Έναρξη στις 4 Δεκεμβρίου για την Ονειρούπολη Δράμας

Έναρξη στις 4 Δεκεμβρίου για την Ονειρούπολη Δράμας

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιλέγουν το χριστουγεννιάτικο χωριό της Ονειρούπολης στη Δράμα, για να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, όπως αναφέρει ο Γιώργος Ψαρράς, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής, Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας (ΔΕΚΠΟΤΑ). Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Ψαρράς, είπε ότι εφέτος είναι μια επετειακή χρονιά για την Ονειρούπολη καθώς συμπληρώνει 15 χρόνια παρουσίας και υπογραμμίζει ότι ήταν το πρώτο χριστουγεννιάτικο χωριό που δημιουργήθηκε.

«Ξεκινάμε στις 4 Δεκεμβρίου, της Αγίας Βαρβάρας που είναι η Πολιούχος της πόλης μας. Την έναρξη σηματοδοτεί εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων, όπου τα μέλη του στις 11 το πρωί θα μοιράσουν στον κόσμο το παραδοσιακό έδεσμα “Βαρβάρα”», επισημαίνει ο κ.Ψαρράς.

Διαβάστε Επίσης  Στο νοσοκομείο ο Εφραίμ μετά από έμφραγμα

Η Ονειρούπολη διαρκεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου και σε όλο αυτό το διάστημα την επισκέπτονται Έλληνες και ξένοι, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. «Κάθε χρόνο ξεπερνάμε τον αριθμό προσέλευσης της προηγούμενης χρονιάς. Εφέτος, εκτιμούμε ότι θα γίνει το ίδιο, καθώς έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους», σημειώνει ο κ.Ψαρράς.

«Έχουμε πολλές δωρεάν δράσεις, συναυλίες, το fun park, τα σπιτάκια με τις λιχουδιές και τα εδέσματα», πρόσθεσε, ενώ, τόνισε, ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κοινωνική δράση της Ονειρούπολης».

«Έχουμε το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας όπου εφέτος θα συγκεντρώσουμε χρήματα για τον σύλλογο καρκινοπαθών νομού Δράμας για τη δημιουργία ογκολογικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο της Δράμας», αναφέρει ο κ.Ψαρράς και συμπληρώνει: «Εφέτος θα επισκεφθούμε επίσης και τον σύλλογο Ελπίδα για να πάει η Ονειρούπολη στα παιδιά που δεν μπορούν να την επισκεφθούν.

Διαβάστε Επίσης  Η προσευχή του Αγίου Πνεύματος

Μια ομάδα λοιπόν με ξωτικά και άλλα πλάσματα της Ονειρούπολης θα επισκεφθεί τα παιδιά του συλλόγου Ελπίδα στην Αθήνα».

Όπως σημειώνει ο κ.Ψαρράς, η Ονειρούπολη γεμίζει τα ξενοδοχεία της πόλης, συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση της περιοχής αλλά και στη θετική ψυχολογία των κατοίκων, που βλέπουν τον τόπο τους να σφύζει από ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση