Πώς να επιβραβεύσετε το παιδί σας;

Πώς να επιβραβεύσετε το παιδί σας;

Πώς να επιβραβεύσετε το παιδί σας;

Είναι σημαντική η επιβράβευση για το παιδί σας, όμως θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μην καταλήξει κενή περιεχομένου.

Για να έχει αξία η επιβράβευση, η πρώτη προϋπόθεση είναι να γίνεται αυθόρμητα, εκτός από τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να το κάνετε επί τούτου για να του φτιάξετε τη διάθεση.

Δώστε έμφαση στα πραγματικά επιτεύγματα του παιδιού σας και μην αναλώνεστε σε στείρα επιβράβευση για όσα ήδη γνωρίζει ότι κάνει καλά με βάση τα προσόντα του. Στην πρώτη περίπτωση του δίνετε κίνητρο να συνεχίσει την καλή προσπάθεια και στη δεύτερη απλά το παινεύετε για τα αυτονόητα, με κίνδυνο να επαναπαυθεί.

Διαβάστε Επίσης  Οι ήχοι και τα φώτα στον ύπνο του παιιδού

Η επιβράβευση έχει νόημα επίσης όταν διαπιστώσετε ότι ξεδιπλώνει θετικές πτυχές του χαρακτήρα του στις διαπροσωπικές του σχέσεις και βέβαια όταν μαθαίνει από τα λάθη του.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο βαθμό και τη συχνότητα που επιβραβεύετε το μικρό σας για να μη χάσει την αξία του και το παιδαγωγικό έργο που επιτελεί όταν εφαρμόζεται συνετά.

Επιβράβευση δε σημαίνει απαραίτητα δώρα και ιδιαίτερα ακριβά και δεν πρέπει να το συνδυάσει το παιδί έτσι στο μυαλό του. Αυτό μπορεί να γίνεται σε σημαντικά επιτεύγματα, όμως τις περισσότερες φορές θα πρέπει να το κάνετε προφορικά με ενθουσιασμό, παροτρύνοντάς το να συνεχίσει το ίδιο και καλύτερα.

Διαβάστε Επίσης  Έχετε αδυναμία σε κάποιο από τα παιδιά σας; Πάρτε το αλλιώς!

Τέλος, μην αφήσετε να εννοηθεί ότι θα το αγαπάτε λιγότερο ή θα κρίνετε τη γενικότερη καταλληλότητά του μόνο από τις επιτυχίες και τα επιτεύγματά του. Η αγάπη σας θα πρέπει να είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη για εκείνο!

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *