Νηστίσιμα κουλουράκια με μαρμελάδα!

Νηστίσιμα κουλουράκια με μαρμελάδα!

Ξεκινάει η νηστεία των Χριστουγέννων και αυτό σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός να ξεθάψουμε τις αγαπημένες μας νηστίσιμες συνταγές. Και φυσικά μέσα σε αυτές δεν γίνεται να λείπουν τα γλυκά, για τις μέρες με απίστευτη λιγούρα και υπογλυκαιμία. Άκου να δεις τι συμβαίνει τώρα. Έχω μια καταπληκτική συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια με μαρμελάδα. Μια συνταγή που είμαι σίγουρη ότι θα την κάνεις συνέχεια μετά από σήμερα.

Αναρωτιέσαι γιατί; Μα γιατί η συνταγή αυτή έχει μόλις 3 υλικά, είναι πανεύκολη και τα κουλουράκια βγαίνουν πεντανόστιμα. Ακόμα θα σου δείξω στο τέλος της συνταγής και έναν εναλλακτικό τρόπο να τα φτιάχνεις έτσι για να νομίζουν οι άλλοι ότι το κατέχεις φουλ με την μαγειρική και καταπιάνεσαι- μόνο το δικό μας παρεάκι εδώ θα ξέρει την πραγματική αλήθεια!

Διαβάστε Επίσης  Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα μαργαρίνη
1 1/2 κούπα μαρμελάδα (της αρεσκείας σου)
Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για μπισκότα με μέλι και ταχίνι!

Εκτέλεση:

Πρώτο βήμα είναι να αποφασίσεις, όσο λιώνεις τη μαργαρίνη, τι μαρμελάδα θα βάλεις. Αφού λιώσει η μαργαρίνη πρόσθεσε μέσα τη μαρμελάδα και ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Στην περίπτωση που είσαι αναποφάσιστη σαν εμένα, μπορείς να χωρίσεις ισόποσα τη μαργαρίνη σε μπολάκια με διαφορετικές γεύσεις μαρμελάδας. Ή να κάνεις 3 φορές το ίδιο μείγμα-μιας και θα χρειαστεί να χωρίσεις ισόποσα και το αλεύρι.

Διαβάστε Επίσης  Νηστίσιμη μελιτζανόπιτα

 

Αφού έχει ανακατευτεί καλά η μαργαρίνη με τη μαρμελάδα, πρόσθεσε το αλεύρι και ξεκίνα να ζυμώνεις μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί τα υλικά. Στο μεταξύ, όσο ζυμώνεις, προθέρμανε το φούρνο σου.

Αφού το ζυμάρι σου είναι έτοιμο, πλάσε κουλουράκια με τα δυο χεράκια. Το αν θα έχουν σχέδιο ή όχι το αφήνω πάνω σου. Στρώστα σε μια λαδόκολλα και ψήστα για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Βγάλτα από το φούρνο, περίμενε να κρυώσουν και απόλαυσε τα!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *