Ο Χριστός ως λύτρο της ελευθερίας μας

Ο Χριστός ως λύτρο της ελευθερίας μας

Ο Χριστός ως λύτρο της ελευθερίας μας

Ο απαγωγέας στερεί την ελευθερία από τον άνθρωπο και ζητά από τους συγγενείς του θύματός του λύτρα για να τον ελευθερώσει. Ο απαγωγέας της ψυχής του ανθρώπου, ο διάβολος, δεν ζητά λύτρα από κανέναν, γιατί δεν θέλει την ελευθερία αλλά την φυλακή του θύματός του.

Ο Χριστός μας σαν Σωτήρας και λυτρωτής του ανθρώπου, έδωσε τον ίδιο τον εαυτό Του ως λύτρο για να ελευθερώσει τον άνθρωπο. Νόμιζε ο ταλαίπωρος διάβολος ότι κατάφερε να νικήσει αυτόν που, αιώνες τώρα, είχε μισήσει, τον Δημιουργό του. Δεν κατάλαβε όμως, ο διάβολος ότι η «νίκη» του κατά του Χριστού, με τα μάτια του διαβόλου όμως, ήταν η λύτρωση του ανθρώπου από τα δεσμά του ιδίου του διαβόλου. Το πυρ της θεότητος κατέκαυσε τα δεσμά και τον ίδιο τον διάβολο, αφήνοντας τον άνθρωπο ελεύθερο, όπως είχε πλασθεί. Το μόνο που ζητά από εμάς ο Χριστός, για να ξεχρεώσουμε τα λύτρα που έδωσε για την ελευθερία μας, είναι οι αμαρτίες μας, γιατί αυτές πάλι μας στερούν την ελευθερία!

Διαβάστε Επίσης  Ευαγγέλιο 04 Νοεμβρίου – Όσιος Ιωαννίκιος ο Μεγάλος «ὁ ἐν Ὀλύμπῳ»

Η ελευθερία είναι δώρο Θεού στον άνθρωπο! Ας φυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού αυτό το πολύτιμο δώρο του Θεού, είναι ο πνεύμονας που μας χαρίζει την αναπνοή!

+Αρχιμ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *