Βρογχοκήλη: Αίτια και συμπτώματα

Βρογχοκήλη: Αίτια και συμπτώματα

Βρογχοκήλη: Αίτια και συμπτώματα

Βρογχοκήλη είναι η ανώμαλη διόγκωση του θυρεοειδούς. Ο θυρεοειδής σας είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας, που βρίσκεται στη βάση του λαιμού σας, ακριβώς κάτω από το “μήλο του Αδάμ”. Αν και η βρογχοκήλη είναι συνήθως ανώδυνη, μια μεγάλη βρογχοκήλη μπορεί να προκαλέσει βήχα και να δυσκολέψει την αναπνοή και την κατάποση του ασθενούς.
Οι πιο κοινές αιτίες για την βρογχοκήλη είναι η έλλειψη ιωδίου στη διατροφή, η έλλειψη ορμονών του θυρεοειδούς και τα οζίδια που αναπτύσσονται επάνω στον ίδιο τον αδένα.

Διαβάστε Επίσης  «Αόρατοι» για την οικογένεια και τους φίλους οι ρευματοπαθείς

Η θεραπεία εξαρτάται από το μέγεθος της βρογχοκήλης, τα συμπτώματα και την υποκείμενη αιτία. Οι μικρού μεγέθους βρογχοκήλες που δεν είναι εμφανείς και δεν προκαλούν προβλήματα, συνήθως δεν χρειάζονται και κάποια συγκεκριμένη θεραπεία.

Αίτια
Το να έχετε βρογχοκήλη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο θυρεοειδής σας αδένας δεν λειτουργεί κανονικά. Ακόμα και όταν είναι διογκωμένος, ο θυρεοειδής σας μπορεί να παράγει φυσιολογικές ποσότητες ορμονών. Θα μπορούσε, ωστόσο, να παράγει πάρα πολύ ή πολύ λίγη ποσότητα θυροξίνης και Τ-3.

Διαβάστε Επίσης  To λαχανικό που προστατεύει τη ψυχική μας υγεία

Μια σειρά από επιμέρους παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν διόγκωση του θυρεοειδούς αδένα. Μεταξύ των πιο κοινών είναι:

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *