Απεργία 28 Νοεμβρίου : Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Απεργία 28 Νοεμβρίου:Απεργία 28 Νοεμβρίου : Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Αθήνα, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την ΠΝΟ και τις τράπεζες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές των πολιτών.

Ειδικότερα, η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ, τρόλεϊ και πλοία, ενώ και τα λεωφορεία δεν θα κινούνται με το καθημερινό τους ωράριο.

Χωρίς μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ. Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ. Το ίδιο ισχύει και για το τραμ.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Ακινητοποιημένα και τα τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρόλεϊ, καθώς το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Τα λεωφορεία θα προχωρήσουν με τη σειρά τους σε στάσεις εργασίας. Θα σταματήσουν τα δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Διαβάστε Επίσης  Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου για Κάρτα Αναπηρίας, Ψηφιακό Μητρώο και Κέντρα Πιστοποίησης

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται να επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες. Μάλιστα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε να κατέβει στην απεργία με δικά της αιτήματα.

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *