Κόκκινο κραγιόν, το υπέρτατο όπλο γοητείας

Κόκκινο κραγιόν, το υπέρτατο όπλο γοητείας

Αν και ποτέ δε φεύγει από τη μόδα, το κόκκινο κραγιόν κάνει φέτος το πιο δυναμικό comeback των τελευταίων ετών στην τέχνη του make-up. Τα εκρηκτικά must-have κόκκινα-κραγιόν της χειμερινής παλέτας τονίζουν τα χείλη σφραγίζοντας αισθησιακά το γαμήλιο μακιγιάζ, αλλά και το πρώτο φιλί που θα ανταλλάξετε με τον αγαπημένο σας.

Μπορεί να μην το φαντάζεστε, αλλά η ιστορία του κόκκινου κραγιόν ξεκινά από την αρχαιότητα. Το αγαπημένο καλλυντικό που οι σύγχρονες γυναίκες έχουν πάντοτε στην κομψή βραδινή clutch τσάντα τους γεννήθηκε στα βάθη των αιώνων και συντρόφεψε τη γυναικεία κοκεταρία σε εύρωστες αλλά και δύσκολες εποχές.

Αποτελεί δε το μόνο γυναικείο καλλυντικό που πέρασε στην κυριολεξία διά πυρός και σιδήρου, αφού κατάφερε να επιβιώσει ακόμα και μέσα από δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Από πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς κλεισμένο σε χειροποίητα μπολ ή βαζάκια, εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών σε must-have προϊόν μακιγιάζ και απέκτησε συσκευασίες-κοσμήματα που παραπέμπουν σε ένα σύγχρονο άγγιγμα του Μίδα. Είναι το μοναδικό προϊόν make-up που με μια πινελιά μεταμορφώνει σε θεά τη γυναίκα της διπλανής πόρτας.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να στεγνώνουν τα μαλλιά σου σε χρόνο dt!

Γι’ αυτό άλλωστε αγαπήθηκε όσο κανένα και γι’ αυτό τις πωλήσεις του δεν κατάφερε να μειώσει ούτε η πρόσφατη οικονομική ύφεση. Σε πείσμα μάλιστα αυτής της ύφεσης που ακόμα πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας οι γκουρού του μακιγιάζ αποφάσισαν να αναδείξουν το κόκκινο κραγιόν σε απόλυτο πρωταγωνιστή της χειμερινής παλέτας πιθανώς για να ξορκίσουν την μιζέρια, τον φόβο και την ανασφάλεια. Και το κατάφεραν αφού οι γυναίκες αγκάλιασαν το κόκκινο κραγιόν σε κάθε τους έξοδο.

Τα μυστικά του κόκκινου κραγιόν

1. Κάθε γυναίκα, αναλόγως του τόνου της επιδερμίδας της και του χρώματος των μαλλιών της έχει το κόκκινο που της ταιριάζει. Σύμφωνα με το nifi.gr οι σκούρες αποχρώσεις ταιριάζουν στις καστανές και τις μελαχρινές, ενώ οι πιο ανοιχτές ταιριάζουν στις ξανθές.

2. Για ένα υπέροχο look επιλέξτε ένα αισθησιακό μακιγιάζ σε στιλ smoky eyes για τα μάτια και συνδυάστε το με κόκκινο κραγιόν για να του δώσετε ακόμα πιο επίσημη όψη. Αν θέλετε να είναι πιο βαρύ το μακιγιάζ χρησιμοποιήστε σκούρους τόνους στα μάτια (μαύρο-γκρι, navy bleu) ενώ αν θέλετε να είναι πιο ανάλαφρο, παίξτε με πιο ανοιχτές αποχρώσεις (καφετί, λαδί, μοβ, απαλό δαμασκηνί).

Διαβάστε Επίσης  Έτσι μπορείς να μετατρέψεις την καθημερινή ρουτίνα του ξυρίσματος σε μια ωραία ιεροτελεστία

3. Για να μην τρέξει το κόκκινο κραγιόν έξω από τα χείλη, φροντίστε πρώτα να σχεδιάσετε το περίγραμμά τους. Για το περίγραμμα διαλέξτε ένα μολύβι περιγράμματος μαλακό και στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν. Επίσης φροντίστε να σχεδιάσετε το περίγραμμα στη φυσική γραμμή των χειλιών και όχι πιο έξω, γιατί δείχνει άσχημο.

4. Για να απλώσετε σωστά το κόκκινο κραγιόν και να γεμίσετε με χρώμα τις μικρές πτυχώσεις του δέρματος χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα πινελάκι.

5. Τα κόκκινα κραγιόν κάνουν το χαμόγελο ακόμα πιο αστραφτερό. Για ακαταμάχητα χαμόγελα φροντίστε να έχετε κάνει πρόσφατα καθαρισμό ή λεύκανση δοντιών και επιλέξτε μια λευκαντική οδοντόκρεμα για το καθημερινό βούρτσισμα, ώστε να παραμείνουν λευκά και υγιή τα δόντια σας. Αν δεν έχετε απολύτως λευκά δόντια προτιμήστε τις αποχρώσεις του κόκκινου της φωτιάς και του πιο σκούρου κόκκινου-μπορντό και αποφύγετε τα κραγιόν που έχουν ροζ και φούξια-ροζ απόχρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *