Γιατί το παιδί μου είναι τόσο ατίθασο;

Γιατί το παιδί μου είναι τόσο ατίθασο;

Γιατί το παιδί μου είναι τόσο ατίθασο;

Αν το παιδί σας συνηθίζει να είναι ανυπάκουο και να σας φέρνει σε δύσκολη θέση, είναι σίγουρο ότι δεν το κάνει από…άποψη. Πάμε να δούμε ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές και πώς μπορείτε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα:

Η πιο κλασική αιτιολογία που το μετατρέπει από αγγελούδι σε ανυπάκουο και ατίθασο παιδί, είναι η έλλειψη κανόνων πειθαρχίας στο σπίτι. Αν το παιδί δε μεγαλώνει σε περιβάλλον που το εκπαιδεύει συστηματικά να έχει όρια, είναι λογικό να φέρεται ανεξέλεγκτα αρκετές φορές.

Προέκταση αυτού είναι το γεγονός ότι ορισμένα παιδιά αρέσκονται να δοκιμάζουν τα όρια των γονιών τους, για να διαπιστώσουν πόσο εύκολη ή δύσκολα μπορεί να να περάσει το δικό τους. Εκεί λοιπόν απαιτείται από μέρους σας η πιστή εφαρμογή των κανόνων που έχετε συμφωνήσει από κοινού με το σύντροφό σας.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί το παιδί σας κατηγορεί όταν κάτι πάει στραβά;

Κι αν στο σπίτι υπάρχουν κανόνες και εφαρμόζονται κατά γράμμα, υπάρχει περίπτωση το παιδί να παραλογίζεται και να φέρεται περίεργα απλά και μόνο γιατί είναι κουρασμένο. Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί υπερένταση στο παιδί, την οποία κατά κανόνα εκτονώνει με μη επιτρεπτές συμπεριφορές.

Επίσης, μέσα από τέτοιου είδους συμπεριφορές, ενδέχεται να προσπαθεί ασυνείδητα να δείξει ότι κάτι το απασχολεί, κάτι το αγχώνει και γενικά ότι διανύει μια περίοδο που δε νιώθει ήρεμο. Καλό είναι λοιπόν να επιδιώξετε να μιλήσετε μαζί του, να ακούσετε τι έχει να σας πει και να του δείξετε ότι είσαστε δίπλα του να το βοηθήσετε.

Διαβάστε Επίσης  Πώς οι γονείς κάνουν τα παιδιά νευρικά

Αν διαπιστώσετε ότι οι συνεχείς εντάσεις που προκαλεί το παιδί έχουν να κάνουν με τη δική σας συμπεριφορά και είναι κάτι που πρέπει να εφαρμόσει για το καλό του, βρείτε εναλλακτικούς και έξυπνους τρόπους να πειθαρχήσει.

Πηγή: mother,gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *