4 φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου

4 φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου

Παρόλο που αυτά τα φρούτα δεν θεραπεύουν τον καρκίνο, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψή του και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος ταυτόχρονα. Δοκιμάστε τα!

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν φρούτα που βοηθούν πρόληψη του καρκίνου; Τα φρούτα είναι ένα από τις πιο νόστιμες τροφές που υπάρχουν. Το καλύτερο είναι ότι όλα τα φρούτα είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας.

Προσφέρουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που το σώμα μας χρειάζεται για να έχει τη βέλτιστη υγεία. Κάποιοι πάνε πέρα ​​και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μιας από τις πιο ευαίσθητες ασθένειες που υπάρχουν, τον καρκίνο.

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που απειλεί τη ζωή πολλών ανθρώπων κάθε χρόνο.

Για αυτόν τον λόγο, θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα αντικαρκινικά φρούτα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για να αποφύγετε αυτήν την ασθένεια.

1

Μεταξύ των καλύτερων αντικαρκινικών φρούτων είναι τα κράνμπερι, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Το ειδικό αντιοξειδωτικό που βρίσκουμε στα κράνμπερι είναι η ανθοκυανίνη.

Η ανθοκυανίνη, το ελλαγικό οξύ και η ουρολίνη που περιέχονται στα κράνμπερι ελαχιστοποιούν τις ελεύθερες ρίζες στο DNA που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Αυτά τα συστατικά επίσης σκοτώνουν τα βλαβερά κύτταρα και μειώνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του στόματος, του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη.

Η βιταμίνη C είναι μια άλλη βιταμίνη που βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου. Βρίσκεται σε αφθονία σε αυτό το μικρό και νόστιμο φρούτο.

Η βιταμίνη αυτή συλλαμβάνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τα κύτταρα του DNA, και ταυτόχρονα αναστέλλει την ανάπτυξη των όγκων.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει τα κράνμπερι στη λίστα των αγορών σας. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε smoothies ή να τα φάτε μόνα τους ως νόστιμο σνακ.

Διαβάστε Επίσης  Με το σεξ καίμε πιο πολλές θερμίδες από ότι με το περπάτημα

2.Σταφύλια

Τα σταφύλια βρίσκονται στην δεύτερη θέση από άποψη της σημασίας στη λίστα των αντικαρκινικών φρούτων και πρέπει να προστίθενται στη διατροφή σας όποτε είναι δυνατόν.

Υπάρχει μια φυσική ουσία στις φλούδες σταφυλιού που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, η οποία βρίσκεται σε αφθονία σε σκούρα κόκκινα και μαύρα σταφύλια.

Έχει αποδειχθεί ότι η θεραπεία των καρκινικών κυττάρων του παχύ εντέρου με την ένωση ρεσβερατρόλη μειώνει σημαντικά τη δραστικότητα της αποκαρβοξυλάσης της ορνιθίνης.

Αυτό το ένζυμο είναι ο ένοχος της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Όσο λιγότερο από αυτά βρίσκονται στο σώμα σας, τόσο το καλύτερο.

Οι επιδράσεις των σταφυλιών δεν είναι μόνο θετικές ενάντια στην ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά συμβάλλουν επίσης στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης απλών όγκων στο στήθος και στον αδένα του προστάτη.

3.Αβοκάντο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αβοκάντο είναι λαχανικά, αλλά στην πραγματικότητα είναι φρούτα και είναι τα καλύτερα που μπορείτε να φάτε.

Αυτό το αντικαρκινικό φρούτο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά.

Τα αβοκάντο είναι μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικού γλουταθειόνη. Αυτή η ουσία βοηθά στην καταστροφή και την εξάλειψη των ελεύθερων ριζών που συνήθως μεταλλάσσουν το DNA μας. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Τα αβοκάντο έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Θυμηθείτε ότι η βιταμίνη αυτή συλλαμβάνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τα κύτταρα του DNA, τα οποία αναστέλλουν τον σχηματισμό όγκων.

Τα καροτενοειδή που βρίσκονται στα αβοκάντο (βήτα καροτίνη, άλφα καροτίνη και ζεαξανθίνη) βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του καρκίνου του στόματος.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάχνουμε χαμομηλόλαδο~Ιδιότητες και Χρήσεις

Η αφθονία της βιταμίνης Ε που βρίσκεται στα αβοκάντο μειώνει δραστικά τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Απολαύστε αυτό το λιπαρό φρούτο στις σαλάτες σας ή για να δώσετε μια κρεμώδης υφή στα smoothies σας. Αν θέλετε να δώσετε μια ενδιαφέρουσα πινελιά στα πιάτα σας, δοκιμάστε το μαγείρεμα με λίγο λάδι αβοκάντο.

4.Ανανάς

Ένα από τα αντικαρκινικά φρούτα που αγαπά ο καθένας είναι, χωρίς αμφιβολία, o ανανάς.

Αυτός ο εξωτικός καρπός περιέχει βρομελίνη, ένα ένζυμο που βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης και έχει την ικανότητα να συλλαμβάνει και να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και να αφήνει πίσω τους τα υγιή κύτταρα.

Αυτό το υπέροχο ένζυμο βρίσκεται στον βλαστό, καθώς και στον καρπό του φυτού ανανά.
Η βρομελίνη είναι επίσης πολύ αντιφλεγμονώδης και αποτελεσματική για την καταπολέμηση του πολύ δυνατού πόνου. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα θα το βρουν επίσης ωφέλιμο.
Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιπηκτικές δράσεις της βρομελίνης αυξάνουν την ανοσία σας. Αυτό κάνει τον οργανισμό μας ακόμα πιο δυνατό στην καταπολέμηση του καρκίνου.

 

Επωφεληθείτε από τα αντικαρκινικά φρούτα και μείνετε υγιείς με φυσικό τρόπο
Η κατανάλωση φρούτων είναι ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας. Γι ‘αυτό δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από τη διατροφή μας.

Εάν έχετε ασθένειες όπως ο διαβήτης, είναι σημαντικό να ελέγχετε την κατανάλωση φρούτων, αλλά να συμπεριλάβετε μικρές ποσότητες αυτών των φρούτων στη διατροφή σας.

Η διαφορά με τα συμπληρώματα όπως είπαμε είναι ότι παρέχουν τις ίδιες βιταμίνες με τα φρούτα, όμως τα φρούτα δεν προκαλούν παρενέργειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *