Την αποφυλάκισή του ζητεί ο Αρτέμις Σώρρας

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Την αποφυλάκισή του ζητεί ο Αρτέμις Σώρρας

Πέντε μήνες μετά την προφυλάκιση του ο Αρτέμις Σώρρας ζητεί να αποφυλακιστεί με όρους.

Στην αίτηση, που θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επιχειρεί να πείσει τους δικαστές πως δεν είναι ύποπτος φυγής παρά το γεγονός ότι ο ίδιος παρέμενε άφαντος επί 15 μήνες ενώ οι αρμόδιες αρχές τον αναζητούσαν.

Μάλιστα, ο Αρτέμις Σώρρας για να ενισχύσει τη θέση του φέρεται να επικαλείται το γεγονός ότι είναι πολιτικός αρχηγός άρα «δεν σκοπεύει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα». Αν και ο ιδρυτής της Ελλήνων Συνέλευσις αναφέρει στην αίτηση του πως παρέμενε καταζητούμενος γιατί κινδύνευε η ζωή του, σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα ισχυρίζεται ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση».

Διαβάστε Επίσης  Δεκέμβριος: Καλό μήνα σε όλους!

Ο ιδρυτής της Ελλήνων Συνέλευσις επιμένει πως βρίσκεται άδικα στη φυλακή καθώς , όπως φέρεται να λέει «με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του».

Πάντως , η ανάκριση για την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον Αρτέμι Σώρρα βρίσκεται σε κομβικό στάδιο με τον ανακριτή να προσθέτει στον αρχικό κατάλογο των οκτώ κατηγορουμένων 10 επιπλέον πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη δράση της εγκληματική οργάνωσης, που σύμφωνα με την κατηγορία, έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο, σε Τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να υποστούν ανυπολόγιστη βλάβη.

Διαβάστε Επίσης  ''Έφυγε''από τη ζωή ο Σπύρος Μερκούρης

Έτσι, μετά τον Αρτέμι Σώρρα και τους στενούς συνεργάτες του αναμένεται να κληθούν σε εξηγήσεις μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις είτε συνδέονται με τον ίδιο.

 

Αφήστε μια απάντηση