Η ψυχολογία του… κόκκινου

Η ψυχολογία του… κόκκινου

«Το χρώμα των χρωμάτων». Του πάθους και της αγάπης. Του κινδύνου αλλά και της ενεργητικότητας. Αυτό που σου λέει «Stop» την ίδια στιγμή που σου δίνει τη δύναμη να τρέξεις.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι πως ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς μας κι αυτό δεν είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε. Σαν αποτέλεσμα έχει να μας δίνει περισσότερη ενέργεια, να μας φτιάχνει τη διάθεση, αλλά και να κάνει εντονότερο το αίσθημα της πείνας ή ακόμα και του εκνευρισμού.

Πώς όμως αντιδρούν οι γυναίκες και οι άντρες στο χρώμα του πάθους;

Διαβάστε Επίσης  FOMO: Η ψυχική ασθένεια των social media

«Βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά» λέει το γνωστό τραγούδι που έχουν τραγουδήσει και χορέψει πολλοί με πάθος.

Προσοχή όμως!

Αν αποφασίσετε να φορέσετε ένα κόκκινο φόρεμα σε μια έξοδό σας… οι υπόλοιπες γυναίκες που θα συναντήσετε θα υποπτευτούν ότι… θέλετε να τους «κλέψετε» τον άντρα!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο κοινωνικός ψυχολόγος του πανεπιστημίου του Rochester, Adam Pazda. Σύμφωνα με τον ερευνητή, οι γυναίκες που φοράνε κόκκινα ρούχα θεωρούνται από τις υπόλοιπες ως πιο σεξουαλικά δεκτικές και άπιστες, σε σχέση με εκείνες που επιλέγουν άλλα χρώματα, όπως το λευκό ή το πράσινο.

Διαβάστε Επίσης  Το χρώμα του εσωρούχου προδίδει στοιχεία της προσωπικότητας!

Ακαταμάχητες στα μάτια των ανδρών φαίνονται οι γυναίκες που φοράνε κόκκινα ρούχα, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Γουχάν, οι γυναίκες με τα κόκκινα διαθέτουν αυξημένο σεξαπίλ, ενώ παράλληλα μοιάζουν πιο «προσβάσιμες» στο αντίθετο φύλο.

«Οι γυναίκες δε θέλουν να υπάρχουν άλλες γυναίκες που φοράνε κάτι κόκκινο κοντά στους άντρες τους» προσθέτει η έρευνα. Και υποστηρίζουν ακόμη ότι υπάρχει ένας βιολογικός λόγος, για τον οποίο το κόκκινο χρώμα θεωρείται ως σεξουαλικό:

«Όταν οι γυναίκες ερεθίζονται σεξουαλικά, κοκκινίζουν» εξήγησε.

Αφήστε μια απάντηση