23 Νοεμβρίου:Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Παντελής Παντελίδης

 

Παντελής Παντελίδης

Ο Παντελής Παντελίδης  λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης, πρώην ποδοσφαιριστής και υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού γεννήθηκε σαν σήμερα στίς 23 Νοεμβρίου 1983.

Ο ξαφνικός χαμός του τον Φεβρουάριο του 2016 σε τροχαίο δυστύχημα βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και τους χιλιάδες θαυμαστές του.

Ο Παντελής Παντελίδης υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλής καλλιτέχνες στην Ελλάδα.

Εξελίχθηκε σε φαινόμενο στο χώρο του τραγουδιού. Έγινε γνωστός μέσα από βίντεο που ανέβαιναν στο youtube. Η επιτυχία του εξελίχθηκε ραγδαία και μετατράπηκε σε είδωλο με δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές.

Παντελής Παντελίδης

Ακόμη και σήμερα, τρία περίπου χρόνια μετά τον θάνατό του ο Παντελής Παντελίδης εξακολουθεί να λατρεύεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατό του έγιναν τεράστιες επιτυχίας σπάζοντας κάθε ρεκόρ προβολών στο youtube.

Παντελής Παντελίδης

Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 11 ετών, στα 13 του έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και σε ηλικία 14-15 χρονών τα ερμήνευε με την κιθάρα του.

Παντελής Παντελίδης

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά κέντρα ενώ παράλληλα εργαζόταν στο Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης, βιντεοσκοπούσε τραγούδια τα οποία έγραφε και ερμήνευε μόνος του με την κιθάρα του και οι φίλοι του τα ανέβαζαν στο youtube μέσω του οποίου έγινε γνωστός.

 

Το 2012 ο Κώστας Μπερτάκης τον έφερε σε επαφή με τον Βασίλη Καρρά και αποφάσισαν να κλείσουν συμβόλαιο για το σχήμα “ΚΑΡΡΑΣ – ΠΑΟΛΑ – ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ” στο Teatro music hall. Τότε ο Παντελής Παντελίδης αποφασίζει να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό για να ακολουθήσει το όνειρο του που είχε ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.

Διαβάστε Επίσης  Έτσι δημιουργήθηκε η φιγούρα του άγιου Βασίλη που όλοι περιμένουν

Παντελής Παντελίδης

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο Αλκοολικές οι νύχτες που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.

Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι Δεν ταιριάζετε σου λέω, ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια Συνοδεύομαι, Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς, Παραμυθιάζομαι και Λιώμα σε γκρεμό που γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων.

Παντελής Παντελίδης

Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του Αθηνά, για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της. Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορινό.

. Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα. Το 2014 κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ του με τίτλο “Πανσέληνος και κάτι Εισ-Πνοή” (Α’ Μέρος). Το 2015 κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο “Πανσέληνος και κάτι Εκ-Πνοή” (Β’ Μέρος).

Παντελής Παντελίδης

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο μουσικό χώρο, ηχογραφήθηκαν σε studio 48 τραγούδια τα οποία είχε γράψει ο ίδιος, εκ των οποίων τα 6 τραγούδησαν άλλοι καλλιτέχνες όπως η Πάολα, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Ελένη Χατζίδου, η Αμαρυλλίς και η Ειρήνη Παπαδοπούλου

Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του κυκλοφορεί ένα από τα τραγούδια του το «Θυμάμαι» και 10 μήνες μετά το «Άλλη Μια Ευκαιρία» που δεν είχαν δισκογραφηθεί όσο ήταν εν ζωή.

 

Διαβάστε Επίσης  Σαν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Στις 18 Φεβρουαρίου 2017, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, κυκλοφόρησε ένα άλλο ακυκλοφόρητο τραγούδι του το «Καράβια στον Βυθό», το οποίο διατηρεί πανελλήνιο ρεκόρ προβολών στο ελληνικό YouTube σε 24 ώρες αφού ξεπέρασε μέσα σε μόλις 1 ημέρα τις 1.000.000 προβολές.

Μερικούς μήνες αργότερα, στις 27 Οκτωβρίου, κυκλοφόρησε το τραγούδι «Θα ζω» από την Αμαρυλλίδα και την 1η Δεκεμβρίου άλλο ένα κομμάτι του, το «Να ‘σαι καλά». Στις 25 Μαΐου 2018 κυκλοφόρησε νέο τραγούδι του Παντελή Παντελίδη με τίτλο “Πάλι Πάλι” το πέμπτο κατά σειρά μετά τον θάνατο του.

Ο Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στις 18 Φεβρουαρίου 2016 σε τροχαίο δυστύχημα σε ανισόπεδο κόμβο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο Mercedes W164 ML 63 AMG το οποίο έφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες.

Αφού οι τεχνικοί της τροχαίας τον απεγκλώβισαν από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παντελής Παντελίδης

Ο Παντελίδης συνεχίζει να ζει για τους θαυμαστές του μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, ενώ η οικογένεια του κατά καιρούς κυκλοφορεί κομμάτια που είχε γράψει και ηχογραφήσει πριν τον θάνατό του.

Δυο ολοκαίνουργια τραγούδια του πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του μέσω των social media.

Με πληροφορίες από  wikipedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *