«Πούλησα την κόρη μου για 3.000 δολάρια»: Μια μητέρα από το Αφγανιστάν διηγείται

Πούλησα την κόρη μου για 3.000 δολάρια

Στα πρόθυρα της εξαθλίωσης βρίσκονται οικογένειες στο Αφγανιστάν λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας που πλήττει τη χώρα, με γονείς να αναγκάζονται ακόμη και να πουλήσουν τα παιδιά τους προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τροφή…

«Πούλησα την κόρη μου για 3.000 δολάρια»: Μια μητέρα από το Αφγανιστάν διηγείται

Το CNNi μίλησε με αρκετές οικογένειες στην πόλη Χεράτ, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, οι οποίες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της ξηρασίας. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ξηρασία έχει εξαναγκάσει περισσότερους ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους φέτος, από ότι το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Διαβάστε Επίσης  Δυσκοιλιότητα αντιμετώπιση (θεραπέια με βότανα)

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω της ξηρασίας, οι 84.000 από την Χεράτ και οι 182.000 στην ευρύτερη περιφέρεια Μπαντγκίς.

Τέσσερα χρόνια λειψυδρίας έχουν καταστρέψει τη γεωργία της περιοχής, προκαλώντας πτώση κατά ένα τρίτο και στην καλλιέργεια οπίου φέτος, παρότι πέρσι η παραγωγή ήταν σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκαλούν ανησυχία ότι η παγκόσμια κλιματική αλλαγή έχει σοβαρό αντίκτυπο στην πιο εύθραυστη χώρα του κόσμου, όπου δεκαετίες πολέμου έχουν πληγώσει βαθύτατα την οικονομία και την κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης  Άνοια – Αλτσχάιμερ: Ποια τρία ποτά προστατεύουν από την απώλεια μνήμης

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *