Ήρθαν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα στα Τρίκαλα

Ήρθαν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα στα Τρίκαλα

Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την εθνική οδό Λάρισας Τρικάλων που διήρκεσαν περίπου πέντε χρόνια.

Οι αποκαλύψεις αφορούν κατάλοιπα οικισμών που είναι ο μοναδικός που έχει βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή του νομού Τρικάλων.

Τα όσα βρέθηκαν χρονολογούνται μεταξύ των ετών 2134 και 1939 π. Χ. και περιλαμβάνουν οστά ζώων, θεμέλια κτιρίων και τμήματά τους και τάφοι.

Διαβάστε Επίσης  Αποθέωση της ταινίας «Καζαντζάκης» στην UNESCO

Κάποια από αυτά ανήκουν στην εποχή του Χαλκού, και κάποια στη ρωμαϊκή περίοδο.

Οι ανασκαφές διεξάγονται κατά τη συνήθη διαδικασία και τις εργασίες επιβλέπει η αρχαιολόγος της ΕΦΑ Καρδίτσας Μαρία Βαϊοπούλου, με τη συνεργασία διεπιστημονικής ομάδας ερευνητών και την υποστήριξη του INSTAP.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποιες από τις ταφές, όπως η ταφή οικογένειας (πατέρας, μητέρα και βρέφος) σε λακκοειδή τάφο. Επίσης σε λακκοειδή τάφο ήρθε στο φως ταφή μητέρας η οποία έφερε το βρέφος στο στήθος της. Σε θήκη δίπλα σε κιβωτιόσχημο παιδικό τάφο ανάμεσα στα άλλα κτερίσματα ήρθε στο φως και ο σκελετός σκύλου. Όπως είναι γνωστό, οι σκύλοι σαν κτερίσματα απαντώνται συχνά κατά την Ύστερη Εποχή Χαλκού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *