Μειώστε την κυτταρίτιδα με ένα βούρτσισμα!

  • Post category:ΟΜΟΡΦΙΑ

H κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ανεξάρτητα από το εάν έχουν επιπλέον κιλά.

Η εμφάνιση κυτταρίτιδας οφείλεται σε ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Στα σημεία της κυτταρίτιδας, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη με «λακκάκια» και «λακουβίτσες» που μοιάζει με το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού».

Τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται κυρίως κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες. Δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία μας, αποτελεί όμως ένα αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία πολλών γυναικών. Μία εξαιρετικά αποτελεσματική και απλή τεχνική για την βελτίωση των λειτουργιών της επιδερμίδας και όπλο κατά της εξάλειψης της κυτταρίτιδας είναι το ξηρό βούρτσισμα.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξε το δικό σου βιολογικό αδυνατιστικό λάδι της τελευταίας στιγμής από κρασί και βότανα

Το ξηρό βούρτσισμα φροντίζει για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας σας. Είναι ένα εξαιρετικό και ασφαλές μέσο τόνωσης της κυκλοφορίας του δέρματος, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, προετοιμάζει το δέρμα σας για την καλύτερη απορρόφηση προϊόντων περιποίησης, βοηθά το λεμφικό σύστημα να καθαριστεί από τις τοξίνες, σφίγγει το δέμα και βελτιώνει το νευρικό σύστημα.

Το ξηρό βούρτσισμα είναι καλό να γίνεται με στεγνή βούρτσα πριν από το μπάνιο. Αν μπορείτε να το κάνετε καθημερινά, ακόμα και δυο φορές την ημέρα, για 5-10 λεπτά, θα δείτε σημαντική βελτίωση. Είναι σημαντικό βέβαια η διαδικασία να γίνεται με συνέπεια για τουλάχιστον πέντε μήνες. Το «κλειδί» είναι να βουρτσίζετε δυνατά στα σημεία όπου υπάρχει λίπος.

Διαβάστε Επίσης  Ρυτίδες ματιών - Καταπολεμήστε τες με μέλι και πατάτα

Να μην ξεχνάτε να απολυμαίνετε την βούρτσα με σαπούνι και νερό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και σε περίπτωση που εμφανίσετε κάποιο δερματικό εξάνθημα να μην βουρτσίσετε σε αυτό το σημείο και εξαπλώσετε την μόλυνση.

Αφήστε μια απάντηση