Ιερώνυμος: Ο Τσίπρας εξελίσσεται σε έναν νέο Απόστολο Παύλο»

Μια Βιβλική παρομοίωση για την εξέλιξη των σχέσεών του με τον Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε διάλογο που είχε με τον μητροπολίτη Δημητριάδος.

Όταν, λοιπόν, ο μητροπολίτης Δημητριάδος είπε στον Αρχιεπίσκοπο «δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο», με αφορμή τη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ιερώνυμος απάντησε: «Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα απολύτως, γιατί εμπιστεύομαι την ποιμαντική μου. Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ».

Όπως ήταν λογικό, η αναφορά αυτή προκάλεσε αίσθηση στους ιεράρχες, καθώς ο Σαούλ ήταν ένας διώκτης των χριστιανών που στη συνέχεια εξελίχθηκε στον Απόστολο Παύλο, έπειτα από μία «συνάντηση» που είχε με τον Χριστό στην έρημο πριν από τα τείχη της Δαμασκού.

Διαβάστε Επίσης  Μήπως έχετε το ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει 80.000 ευρώ;

Πως ο Σαούλ έγινε Παύλος

Σύμφωνα με το βιβλίο των θρησκευτικών της τετάρτης δημοτικού: Ήταν φανατικός Ιουδαίος ο Σαούλ. Απέκτησε μεγάλη μόρφωση και δίδασκε στους συμπατριώτες του το Νόμο του Θεού. Όταν όμως συναντούσε χριστιανούς ή άκουγε να μιλούν γι’ αυτούς, γινόταν άλλος άνθρωπος.

Τους κυνηγούσε με πάθος, έπαιρνε μέρος σε συλλήψεις και τους οδηγούσε στη φυλακή. Πίστευε πως έτσι υπερασπιζόταν την πίστη των πατέρων του. Μόλις πληροφορήθηκε πως κάποιοι χριστιανοί είχαν καταφύγει από τα Ιεροσόλυμα στην πόλη Δαμασκό της Συρίας για να γλιτώσουν, ξεκινάει με μια ομάδα ανθρώπων, για να τους συλλάβει.

Διαβάστε Επίσης  Σεισμός στην Κρήτη – «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ήταν ο κύριος σεισμός» – Τι είπε ο Λέκκας

Πλησιάζοντας όμως τα τείχη της Δαμασκού, άστραψε γύρω του φως λαμπρό από τον ουρανό. Έπεσε καταγής ο Σαούλ κι άκουσε μια φωνή να του λέει: «Σαούλ, Σαούλ, γιατί με καταδιώκεις;». Ταραγμένος ο Σαούλ είπε: «Ποιος είσαι, Κύριε;» Και η φωνή του απάντησε: «Εγώ είμαι ο Ιησούς, τον οποίο συ καταδιώκεις. Πήγαινε στην πόλη κι εκεί θα σου φανερωθεί τι πρέπει να κάνεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *