Χοληστερίνη: Ποια βότανα τη «ρίχνουν» άμεσα

Χοληστερίνη: Ποια βότανα τη «ρίχνουν» άμεσα.fiftififti.eu

Βασικό όπλο είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου διατροφής, αλλά και οι εναλλακτικοί τρόποι, που προσφέρει απλόχερα η ίδια η φύση. Ένας από αυτούς είναι τα βότανα, ορισμένα από τα οποία έχουν την ιδιότητα να μειώνουν θεαματικά τις τιμές της χοληστερίνης.
Μάθετε ποια είναι αυτά!

Πράσινο τσάι

Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση έως και δυο φλιτζανιού πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει τα λιπίδια του αίματος έως και 10% σε μόλις τρεις εβδομάδες. Και αυτό γιατί περιέχει φλαβονοειδή και κατεχίνες συστατικά άκρως πολύτιμα για την καλή υγεία.
Πάντως οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση, επειδή λόγω της καφεΐνης που περιέχει μπορεί να προκαλέσει αύξηση της πίεσης και ταχυκαρδίες.

Διαβάστε Επίσης  Το μικρό μπλε υπερ-φρούτο που αυξάνει αντοχή και δύναμη

Τζίντζερ το θεραπευτικό

Μπορεί να δίνει μοναδική γεύση και άρωμα στα φαγητά αλλά το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα, στη μάχη κατά της χοληστερίνης αφού ρίχνει τα επίπεδα και καταστέλλει τη βιοσύνθεση νέας χοληστερίνης. Προσοχή να μην καταναλώνετε περισσότερα από 2-3 φλιτζάνια ημερησίως.

Γαϊδουράγκαθο το πολύτιμο

Το πολύτιμο αυτό βότανο έχει βρεθεί ότι μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα ενώ έχει την ιδιότητα να διαλύει το λίπος που συσσωρεύεται στα αγγεία.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάχνω εύκολα καραμέλες για πονόλαιμο και βήχα

Δυόσμος ο αρωματικός

Ο δυόσμος δε δίνει μόνο άρωμα στα φαγητά αλλά θεωρείται πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς, καθώς εμποδίζει την παραγωγή της χοληστερίνης στο συκώτι.

Κανέλα η θαυματουργή

Σύμφωνα με νεότερες έρευνες μισό κουταλάκι κανέλλας κάθε ημέρα δεν ρίχνει μόνο το σάκχαρο αλλά μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη έως και κατά 18% και τα τριγλυκερίδια μέχρι 30%.
Πάντως επιβάλλεται να θυμάστε ότι τα βότανα δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή, αλλά δρουν συμπληρωματικά και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνετε πρώτα το θεράποντα ιατρό σας !

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *