Τούρτα σοκολάτας με λικέρ πορτοκάλι

Τι χρειαζόμαστε

Για το παντεσπάνι

8 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
60 γρ. κακάο

Για τη γκανάζ
800 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
800 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
200 γρ. μέλι
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
60 γρ. λικέρ πορτοκάλι

Πώς το κάνουμε

Για το παντεσπάνι… χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε το στερεό μίγμα σταδιακά στα αυγά και ανακατεύουμε.

Διαβάστε Επίσης  Cupcakes λεμόνι

Ετοιμάζουμε ένα πάτο από αλουμινόχαρτο σε ένα τσέρκι. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβουμε σε 3-4 φέτες.

Για τη γκανάζ… ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αποσύρουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τα αρώματα.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά και πριν πάρουν βράση τα ρίχνουμε πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να έχουμε μία λεία και γυαλιστερή κρέμα.

Διαβάστε Επίσης  Χαλβάς χωρίς ζάχαρη, με σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο: Το παραδοσιακό γλυκό έγινε light

Για το σιρόπι… βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό από το σημείο βρασμού. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι.

Στη φόρμα του κέικ βάζουμε τη μία φέτα παντεσπάνι για βάση, τη βρέχουμε με το σιρόπι και ρίχνουμε ένα μέρος από την κρέμα, συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να στήσουμε την τούρτα μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Γαρνίρουμε το γλυκό μας με καραμελομένες φετούλες πορτοκαλιού ροκανίδια σοκολάτας και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *