Eπέτειος του Πολυτεχνείου – Πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία

Η 45η επέτειος του Πολυτεχνείου γιορτάζεται μέσα σε ένα κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ενώ έχει αρχίσει ήδη μια πρώιμη αλλά κατά τεκμήριο υπαρκτή προεκλογική περίοδος η οποία θα είναι μακρά με έντονο πολιτική προσκήνιο αλλά κυρίως παρασκήνιο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί και η φετινή πορεία στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η πολιτική επικαιρότητα, τα εν εξελίξει εθνικά θέματα, τα βασικά κοινωνικά ζητήματα και οι προεκλογικές προετοιμασίες των κομμάτων δεν επιτρέπουν στις μνήμες του Πολυτεχνείου και τα διδάγματα που απορρέουν από την εξέγερση του 1973 να κυριαρχήσουν έστω και στιγμιαία στην πολιτική ζωή του τόπου. Παρ όλα αυτά και με την παράδοση να το επιτάσσει, η πορεία του Πολυτεχνείου είναι ένα γεγονός στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες πολιτών σε μια συλλογική εκδήλωση μνήμης αλλά και απόδοσης τιμής στη Δημοκρατία.

Διαβάστε Επίσης  Δολοφονία 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Συντετριμμένοι οι γονείς του Μιχάλη - «Δεν θα ξαναδώ το παιδί μου»

Η πορεία θα αρχίσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει στην αμερικανική πρεσβεία. Η έναρξη της διαδήλωσης έχει προγραμματιστεί περί τις 15.00.

Η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν ανακληθεί όλα τα ρεπό ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά.

Ακόμη και οι αστυνομικοί που θα σχολάσουν από τις υπηρεσίες τους, από τις 18.00 και μετά θα βρίσκονται σε επιφυλακή. Η ΕΛ.ΑΣ. θα χρησιμοποιήσει τα drones που διαθέτει, τα οποία θα υπερίπτανται συνεχώς πάνω από το κέντρο της Αθήνας καταγράφοντας τις εξελίξεις, ενώ στην επιχείρηση επιτήρησης θα συμβάλει και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Διαβάστε Επίσης  "Βόμβα" Σαρηγιάννη: Θα έχουμε 400 διασωληνωμένους έως τα τέλη Ιουλίου

Ζωντανά από το zougla.gr οι εκδηλώσεις

Το δημοσιογραφικό επιτελείο, οι φωτορεπόρτερ και οι τεχνικοί του zougla.gr θα βρίσκονται από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας και στον χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο, μεταδίδοντας λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν.

Συντονιστείτε με την τηλεόραση της Ζούγκλας, για να παρακολουθήσετε ζωντανές μεταδόσεις, με σχόλια και ρεπορτάζ πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *