Γιατί όσοι δεν έχουν σύντροφο παχαίνουν;

Γιατί όσοι δεν έχουν σύντροφο παχαίνουν;

Το να είσαι ελεύθερος σε κάποια φάση της ζωής σου μπορεί να έχει αμέτρητα οφέλη.

 

Eχει όμως και πολλά μειονεκτήματα. Η κακή διατροφή είναι ένα από αυτά.
Όσοι δεν έχουν σχέση παίρνουν ευκολότερα κιλά σύμφωνα με μία έρευνα Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Queensland. Οι ερευνητές αναφέρουν πως όσοι είναι single, τείνουν να έχουν περισσότερες ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Οι «φτωχές» δεξιότητες στη μαγειρική, το αυξανόμενο κόστος τροφίμων και η έλλειψη χρόνου για μία βόλτα από το σούπερ μάρκετ, είναι οι κύριες αιτίες που οι ελεύθεροι δεν προσέχουν τη διατροφή τους.

Οι καθηγητές του σχολείου QUT’s, Δρ. Κάθριν Χάνα και Πίτερ Κόλινς, ανέλυσαν 41 προηγούμενες μελέτες στην προσπάθειά τους να διερευνήσουν τη σχέση της προσωπικής κατάστασης ενός άτομο με τις διατροφικές του συνήθειες.

Διαβάστε Επίσης  Μήπως είστε ακόμη «κολλημένη» με τον πρώην;

Τα αποτέλεσμα από τις μελέτες έδειξαν πως οι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους δεν έχουν ποικιλία στο καθημερινό μενού τους, ενώ οι περισσότεροι είναι «αποκλεισμένοι» από βασικές ομάδες τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια.

Ο λόγος που οι ελεύθεροι έχουν κακές διατροφικές συνήθειες σχετίζεται περισσότερο με τον κοινωνικό ρόλο που έχει το φαγητό. Για παράδειγμα, οι singles δεν έχουν κάποιο κίνητρο, όπως το να μαγειρέψουν για κάποιον ή να απολαύσουν το φαγητό τους με το ταίρι τους και για αυτό αρκούνται σε ένα γρήγορο ή έτοιμο γεύμα.

Διαβάστε Επίσης  Τα σημάδια που αποδεικνύουν πως έχετε καρμική σχέση

Οι οικονομικοί παράγοντες εξηγούν,επίσης, την χαμηλή κατανάλωση τροφών πλούσια σε βιταμίνες και φυσικά λιπαρά,εξαιτίας του υψηλού κόστους και της συχνής ανανέωσής τους.

Η Δρ. Χάνα επισημαίνει πως υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, όπως τα μαθήματα μαγειρικής, η έρευνα αγοράς στα τρόφιμα ή ακόμη και η επιστροφή στο παλιό, καλό φαγητό της μαμάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *