Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Φτιάξτε κοτόπουλο με κάστανα

Προετοιμαστείτε για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Φτιάξτε κοτόπουλο με κάστανα

 Υλικά

8 μπουτάκια κοτόπουλου 250 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα1 πράσο2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας4 φρέσκα κρεμμυδάκια½ λίτρο κόκκινο κρασί1 φύλλο δάφνης4 κουταλιές της σούπας λάδι6 κλωναράκια μαϊντανό½ λίτρο ζωμό κότας4 κόκκους πιπέριααλάτιπιπέρι
ΕκτέλεσηΠλένουμε τις φτερούγες μαζί με τα μπουτάκια κοτόπουλου. Έπειτα στεγνώνουμε τα μπουτάκια και τις φτερούγες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια μαζί με τις φτερούγες και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
 Ρίχνουμε το ζωμό και το κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό και λίγο αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη σάλτσα.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια με τις φτερούγες σε ένα πυρίμαχο ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό, και τα κάστανα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά.
Διαβάστε Επίσης  Σαρδέλες: Σπουδαία διατροφική αξία – Ποια είναι τα οφέλη τους και 2 υπέροχες συνταγές για να τις μαγειρέψετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *