Ανείπωτη τραγωδία στην Καλιφόρνια με 631 αγνοούμενους

Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες στα καμμένα στην Καλιφόρνια, καθώς η πολιτεία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αριθμό – σοκ των αγνοουμένων, που έφτασαν τους 631, στην πλέον πολύνεκρη και καταστροφική πυρκαγιά που καταγράφηκε ποτέ στην περιοχή.

Οι νεκροί είναι πλέον 63 και οι αρχές αποδίδουν τον μεγάλο απολογισμό των θυμάτων στην απερίγραπτη ταχύτητα με την οποία οι άνεμοι εξάπλωσαν τη φονική πυρκαγιά, ειδικά στην πόλη Πάρανταϊς.

Σχεδόν 12.000 σπίτια και κτίρια, και το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, έγιναν στάχτη από την περασμένη εβδομάδα, όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά.

Διαβάστε Επίσης  Scrub σώματος με μπανάνα για ξηρές επιδερμίδες

Αυτό που έμεινε πίσω είναι μία περιοχή – φάντασμα, άδεις εκτάσεις που ακόμα καπνίζουν, μαύρες, γεμάτες στάχτη και μπάζα.

Όπως εξήγησε ο σερίφης της περιοχής στο Reuters, οι συγγενείς των αγνοουμένων και των θυμάτων δίνουν δείγμα DNA για να επιταχυνθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών. Ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως κάποιοι από τους αγνοούμενους δεν θα βρεθούν ποτέ.

Οι επιζώντες ζουν άλλοι φιλοξενούμενοι σε φίλους και συγγενείς κι άλλοι σε καταφύγια και καταυλισμούς πυρόπληκτων.

Διαβάστε Επίσης  Ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί καταπολεμά την άνοια και το Πάρκινσον

Οι Nicole και Eric Montague μαζί με την 16χρονη κόρη τους, ζουν με συγγενείς σε σπίτι με ένα δωμάτιο στην πόλη Chico- το οποίο πλέον μοιράζονται δεκαπέντε άνθρωποι και τα εννέα σκυλιά τους. Αφηγούνται το πόσο τους αιφνιδίασε η ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς. «Δεν είχαμε χρόνο να αντιδράσουμε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα» λέει ο Eric.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *