Τσίπρας: Για ακόμη μια φορά θα διαψευσθούν όσοι προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων

ΤσίπραςMηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε από το βήμα της Συνόδου «Thessaloniki Summit 2018» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις για το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων ενώ παράλληλα δήλωσε σκωπτικά ότι για ακόμη μια φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφή».

«Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα θετικά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group» είπε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Συνεπώς φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στη καταστροφή και προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων, αλλά και όσοι προεξοφλούσαν ότι δε θα υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλα στη φετινή ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, από αυτή εδώ την αίθουσα».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι φέτος από αυτό το βήμα είναι ακόμη μεγαλύτερη η χαρά του γιατί «το τοπίο γύρω μας είναι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο φωτεινό… Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος,

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η χώρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια βρίσκεται εκτός μνημονίων ενώ σημείωσε ότι: «Πετύχαμε παράλληλα μια συμφωνία για το χρέος που μας ανοίγει ένα καθαρό διάδρομο 15ετίας… Πρώτη φορά έχουμε μια ρύθμιση για το χρέος που το καθιστά βιώσιμο και διαχειρίσιμο».

Διαβάστε Επίσης  Πετάει "γάντι" στον Μητσοτάκη ο Καμμένος για την πρόταση μομφής - Δείχνει πρόθυμος

«Το σημαντικότερο, με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα, βρίσκονται πλέον στα χέρια μας τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε πιο αισιόδοξο περιβάλλον θα αποτυπωθεί για πρώτη φορά στον φετινό προϋπολογισμό.

«Που όχι μόνο δε θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας αλλά μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην πραγματική οικονομία» ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι ελαφρύνσεις αυτές δεν θα αφορούν μόνο τους πιο αδύναμους αλλά και τη μεσαία τάξη και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η προοπτική της συνανάπτυξης και της συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες είναι η προοπτική του μέλλοντος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη και όλη η Βόρεια Ελλάδα αποτελούν όχι μόνο τον ισχυρότερο περιφερειακό βραχίονα του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας αλλά και «τον βραχίονα εκείνο που είναι κρίσιμος για τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Διαβάστε Επίσης  Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου

«Είναι κρίσιμος για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται πλέον μπροστά μας, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, που παράλληλα εκτίμησε ότι η συμφωνία με τη γειτονική πΓΔΜ μπορεί να αποτελεί διεθνές πρότυπο διευθέτησης διαφορών με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο.

«Μια συμφωνία που αναδεικνύει την Ελλάδα, που προστατεύει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της χωρίς να κρύβεται στο καβούκι της» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην οικονομία, η απόφαση που θα πάρουμε σύντομα για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας -Σκοπίων- Βελιγραδίου, ή τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στη βάση των Μέτρων Οικοδόμησής μας, ή η απόφαση της EBRD να χρηματοδοτηθούν έργα διασυνοριακών υποδομών και διασυνδεσιμότητας προκειμένου να στηριχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, επιβεβαιώνουν το δρόμο που ανοίγει μπροστά μας».

Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι υπάρχουν αντίστοιχα πολλά περιθώρια για διασυνοριακή συνεργασία με χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων και με την Αλβανία.

βίντεο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *