Διαδικτυακή πλατφόρμα για τη συλλογή στοιχείων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση για Οπτικοακουστικό Υλικό από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Πηγή: zakcallforevidence.org

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου κάνει δημόσια έκκληση για την συλλογή οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο Ζακ δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, Αθήνα. Το ελλιπές οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε μετά την επίθεση αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία σχετικά με την βίαιη επίθεση και εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Ζακ, αλλά και τη στάση της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, άγνωστο παραμένει το τί προηγήθηκε της επίθεσης στο κοσμηματοπωλείο καθώς και το τι συνέβη στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην επίθεση στο κοσμηματοπωλείο και την άφιξη των αστυνομικών σωμάτων.

Η δικαστική διαδικασία που θα κληθεί να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις θα ενισχυθεί σημαντικά απο οπτικά και ηχητικά πειστήρια που καταγράφουν το συμβάν, είτε από περαστικούς, είτε από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Διαβάστε Επίσης  Πέραμα: 16χρονος ο νεκρός από την αιματηρή καταδίωξη. Κατηγορούμενοι οι 7 αστυνομικοί.

Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture υποστηρίζει την οικογένεια του Ζακ στην συλλογή του πολύτιμου αυτού οπτικοακουστικού υλικο

Αν είστε περαστικός που έτυχε να βιντεοσκοπήσετε, φωτογραφίσετε ή καταγράψετε ηχητικά το γεγονός, ή έχετε υλικό από κάμερες ασφαλείας ή άλλο μέσο, παρακαλούμε καταθέστε το υλικό αυτό συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Εάν υπήρξατε μάρτυρας της επίθεσης αλλά δεν έχετε καταγράψει οπτικοακουστικό υλικό, η μαρτυρία σας δεν παύει να έχει εξαιρετική σημασία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον 23ο τακτικό ανακριτή για να καταθέσετε την μαρτυρία σας στο +30 210 8629914

Το υλικό που κατατίθεται μέσω της πλατφόρμας αυτής, θα χρησιμοποιηθεί από τον ανακριτή καθώς και από ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες, όπως το κέντρο Forensic Architecture, για την διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ.

Διαβάστε Επίσης  Εορτές και γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 04 Μαρτίου

Το Forensic Architecture είναι ένα ερευνητικό κέντρο που έχει την βάση του στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Η ομάδα αναπτύσσει νέες μεθόδους έρευνας και επεξεργασίας και δημιουργίας πειστηρίων σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για να υποστηρίξει κοινότητες και άτομα που έχουν πέσει θύματα κρατικής βίας. Το FA έχει συνεργαστεί διεθνώς με μη κυβερνητικές και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως οι Human Rights Watch και η Διεθνής Αμνηστία, καθώς και με τον ΟΗΕ και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης..

Αν έχετε απορίες σχετικά με την χρήση του υλικού που καταθέτετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@forensic-architecture.org.

Δες εδώ πως μπορείς να στείλεις υλικό

Αφήστε μια απάντηση