Τα ζώδια και η συμπεριφορά τους στη δουλειά

  • Post category:ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια και η συμπεριφορά τους στη δουλειά

 

Κριός

Ο Κριός είναι γεννημένος ηγέτης, αποφασιστικός και ικανός να βρει τη σωστή λύση, αλλά μπορεί να γίνει και πάρα πολύ πιεστικός. Θα πρέπει να τον αφήσετε να περάσει μπροστά, χωρίς όμως να του αφήσετε το περιθώριο να σας επιβληθεί. Αυτό που χρειάζεται όταν έχετε να κάνετε με έναν Κριό, είναι να στηρίζετε όσο μπορείτε τις απόψεις και τα πιστεύω σας. Είναι πολύ ισχυρογνώμονες, και συχνά δεν αντιλαμβάνονται μέχρι που φτάνουν τα όρια των άλλων. Με τον Κριό είναι καλό να υποβάλετε τις προτάσεις σας με προσοχή, να δίνετε τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν και μετά να τους αφήνετε να πάρουν την τελική απόφαση.

Ταύρος

Τα άτομα που ανήκουν στον Ταύρο είναι ήρεμα, σταθερά, μπορείς να βασιστείς πάνω τους και το ισχυρό τους όπλο είναι η επιμονή. Συχνά όμως δίνουν την εντύπωση ότι τους αρέσει να τεμπελιάζουν. Αν δώσετε σε έναν Ταύρο μία σαφή και καθορισμένη εργασία, να είσαστε σίγουροι ότι θα τη φέρει εις πέρας. Μην τον πιέζετε όμως, γιατί μπορεί να μουλαρώσει το ίδιο εύκολα. Στον Ταύρο αρέσει ένα εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει ηρεμία, ησυχία και καθόλου αρνητικό κλίμα. Είναι μεθοδικός στη δουλειά του, θα την ολοκληρώσει οπωσδήποτε παρόλο που ακολουθεί ένα δικό του πρόγραμμα. Αν καταφέρετε να κατανοήσετε τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται, τότε θα διευκολύνετε τη ζωή σας, μειώνοντας το άγχος και τις αντιπαραθέσεις.

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος είναι ένα πολύ κοινωνικό άτομο, δικτυώνεται εύκολα και κάνει φίλους ακόμα πιο εύκολα. Του αρέσει επίσης η πνευματική εργασία γι’ αυτό και συχνά ασχολείται με την έρευνα, τις γλώσσες ή ακόμα και την επικοινωνία. Ίσως να τον ανακαλύψετε σε μία επιτροπή που έχει να κάνει με τα κοινά, ή ακόμα και να γίνει το επίκεντρο ενός καλού κουτσομπολιού στο γραφείο. Αφήστε τον να διοργανώνει συγκεντρώσεις, να πηγαίνει σε κοινωνικές εκδηλώσεις, να συναναστρέφεται με τους υπόλοιπους συναδέλφους, να συντάσσει επίσημα έγγραφα και να σερφάρει στο ιντερνετ. Για να είσαστε όλοι ευχαριστημένοι, κρατήστε τον διαρκώς απασχολημένο.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ο προστάτης του γραφείου, αυτός που θα φροντίσει για όλους. Θα τους κρατήσει προσγειωμένους συναισθηματικά, θα ρωτήσει αν έχουν φάει καλά και θα προσπαθεί να εκπληρώνει τις ανάγκες όλων. Βλέπει τους συνεργάτες του σαν μέλη της οικογένειάς του και στενοχωριέται αν τυχόν ξεσπάσει κάποιος καυγάς. Είναι υπερβολικά ευαίσθητος και συναισθηματικός σαν χαρακτήρας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον εαυτό του όταν εσωτερικεύει τα συναισθήματά του. Έχει την ανάγκη να είναι χρήσιμος στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του. Αφήστε τον να σας φροντίζει και δε θα χάσετε.

Διαβάστε Επίσης  Ξεσκεπάζοντας τους αστρολογικούς παράγοντες που μας ωθούν σε ξένα κρεβάτια!

Λέων

Ο Λέων προσπαθεί να διασκεδάσει τους πάντες γύρω του και φυσικά βάζει και μια δόση δράματος σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται. Συνήθως είναι στοργικός και φιλικός απέναντι στους συνεργάτες του. Η βασική του ανάγκη είναι να βρίσκεται στο επίκεντρο, γι’ αυτό απλά αναθέστε του αρμοδιότητες που θα ενισχύσουν την εικόνα του. Μπορεί άνετα να κάνει μία παρουσίαση, μία πώληση, να μεσολαβήσει σε μία κατάσταση ή ακόμα και να καθοδηγήσει τους υφιστάμενους. Δεν μπορεί να επικεντρωθεί στις λεπτομέρειες και μισεί την πλήξη, γι’ αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να τον βάλετε να ασχοληθεί με αρχειοθετήσεις ή με λογιστικά. Διαφορετικά, θα το μετανιώσετε όταν θα αρχίσει να φωνάζει για τη δουλειά που του αναθέσανε και η οποία είναι πολύ κατώτερη από αυτή που θα του ταίριαζε.

Παρθένος

Στον Παρθένο αρέσει να ασχολείται με τις λεπτομέρειες και είναι άνθρωπος της τάξης και της οργάνωσης. Όταν όλα βρίσκονται υπό έλεγχο, μπορεί πολύ εύκολα να μεγαλουργήσει. Του αρέσει να ασχολείται με τις μικρές εκείνες λεπτομέρειες, που άλλους θα τους οδηγούσαν στην τρέλα. Αναθέστε του να οργανώσει το χώρο εργασίας ή τις επιμέρους λεπτομέρειες μιας παραγωγικής διαδικασίας. Αφήστε τον να αναθέτει καθήκοντα, να φτιάχνει προγράμματα, πίνακες και γενικώς να διευθύνει τις καθημερινές υποχρεώσεις του γραφείου. Λατρεύει να επιβλέπει όλες αυτές τις παραμέτρους, τις οποίες οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του προτιμούν να αγνοούν.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι ο μεσάζων και ο “θεραπευτής” του γραφείου. Έχει ανεπτυγμένη την ικανότητα να ασχολείται με τους άλλους, διαθέτει καλλιτεχνικό πνεύμα και διάθεση να αναλύει τα πάντα. Είναι καταπληκτικός στη διαπραγμάτευση και στον προγραμματισμό, του αρέσει να υπάρχει μία αρμονία γύρω του και πασχίζει γι’ αυτήν. Λατρεύει το σχέδιο, τη διακόσμηση και την ομαδική ανάπτυξη. Ο πλέον κατάλληλος για να λύσει διαπροσωπικά προβλήματα στη δουλειά, είναι αναμφισβήτητα ο Ζυγός. Μην περιμένετε όμως από αυτόν να πάρει αποφάσεις. Αν θέλετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε τη “βρώμικη” δουλειά σε κάποιον άλλο.

Σκορπιός

Ένας Σκορπιός, αν και έχει ισχυρή προσωπικότητα, είναι συνήθως σιωπηλός τύπος. Είναι υπερβολικά φιλόδοξο άτομο και έχει ανεξάντλητα αποθέματα εσωτερικής δύναμης. Είναι παθιασμένος, του αρέσει να ζει έντονες καταστάσεις, δε φοβάται τη σκληρή δουλειά και διαθέτει ομαδικό πνεύμα. Μπορεί να σας φαίνεται απόμακρος, αλλά μην νομίζετε ότι είναι από σνομπισμό. Έχει αποδείξει ότι είναι πιστός στους φίλους και τους συνεργάτες του, εμπιστεύεται συχνά άτομα που για άλλους θεωρούνται αποτυχημένα και μπορεί να γίνει άσπονδος εχθρός. Αν θέλετε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, μην υποτιμήσετε ποτέ τη δύναμη ενός Σκορπιού.

Διαβάστε Επίσης  Αυτά είναι τα ζώδια που φοβούνται τη δέσμευση!

Τοξότης

Τον Τοξότη τον καταλαβαίνεις απλά και μόνο από το ανήσυχο πνεύμα του. Του αρέσει να βρίσκεται πάντα σε κίνηση και όχι να μένει σε ένα μόνο σημείο. Έχει έμφυτο το πνεύμα της φιλοσοφίας και είναι εκ φύσεως εξερευνητής. Στο εργασιακό περιβάλλον είναι ανοιχτόμυαλος, με ηγετικές και στρατηγικές ικανότητες. Είναι άτομο με ανεπτυγμένη ευφυΐα, ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, αλλά αποφεύγει όσο μπορεί τις λεπτομέρειες. Σιγουρευτείτε ότι η επαγγελματική ζωή του συνάδελφου Τοξότη έχει μία μεγάλη ποικιλία εργασιών, αρκετή επικοινωνία με τους γύρω και πολλά ταξίδια.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι η φωνή της λογικής κι εκείνος που μπορεί να οργανώσει τα πάντα μέσα σε ένα γραφείο. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται για να γίνουν όλα σωστά και δε φοβάται τη σκληρή δουλειά. Συχνά αργεί περισσότερο από τα άλλα ζώδια να λάβει την αναγνώριση που του αξίζει και γι’ αυτό και η επιτυχία έρχεται με βήμα χελώνας στη ζωή του. Πάντα όμως καταφέρνει να χειριστεί οποιαδήποτε εργασία, όσο δύσκολη κι αν είναι. Αναθέστε του την τήρηση λογαριασμών, την ευθύνη για τα λογιστικά του γραφείου ή την επίβλεψη μιας παραγωγικής διαδικασίας. Εκεί που ο Αιγόκερως θα κάνει πίσω, είναι μόνο αν στη δουλειά του απαιτηθεί έντονη δημιουργικότητα.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος γενικά είναι μπροστά από την εποχή του. Είναι καινοτόμος και φτιαγμένος για τεχνολογία. Εμπιστευτείτε τον σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους υπολογιστές σας, με την εκπαίδευση άλλων στην πληροφορική, με έρευνα και ανάπτυξη ή απλά αναθέστε του να συλλέγει στοιχεία και δεδομένα. Είναι ανοιχτόμυαλος και περιεκτικός, και θα τρέξει να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει την ανάγκη του. Είναι ο μόνος από όλα τα ζωδια που θα καταφέρει να ενώσει μία ομάδα από αταίριαστους ανθρώπους. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε όμως είναι ότι το μυαλό του Υδροχόου αποσπάται εύκολα, εκτός αν απασχολείται με κάτι συναρπαστικό. Συνεπώς, μην τολμήσετε ποτέ να τον υποχρεώσετε να προσαρμοστεί σε μια ρουτίνα.

Ιχθύς

Οι Ιχθύες είναι ζώδια δημιουργικά, ευαίσθητα και με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Τους ταιριάζει περισσότερο να δουλεύουν με ιδέες και έννοιες. Μπορεί επίσης να ασχοληθεί με οτιδήποτε έχει να κάνει με εικαστικούς σχεδιασμούς ή φωτογραφήσεις. Δυσκολεύονται πολύ όταν πρέπει να περιοριστούν σε μια δουλειά γραφείου ή με τις λεπτομέρειες. Τιθασεύουν την διαίσθησή τους και το ευρηματικό μυαλό τους για να λύσουν περίπλοκα προβλήματα ή για να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Εμψυχώστε τους όσο περισσότερο μπορείτε και δώστε τους την ελευθερία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν.

Πηγή: astrologos.gr

Αφήστε μια απάντηση