Ολονυχτία για τον Κατσίφα – Ανεβαίνουν λεωφορεία για την κηδεία

Αύριο το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Η σορός είναι πλέον στα χέρια των δικών του, θα παραμείνει στο πατρικό για ολονυχτία – Πλήθος κόσμου στο χωριό.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (13.00 τοπική ώρα) θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η ταφή του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στο κοιμητήριο του χωριού.

Η σορός του παραλήφθηκε από τους συγγενείς του τα ξημερώματα της Τρίτης, δέκα ημέρες από τη στιγμή που έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας της Αλβανίας και ενώ είχε νωρίτερα πυροβολήσει, όπως αναφέρουν οι αλβανικές αρχές, με Καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών.

Διαβάστε Επίσης  Φως στο Τούνελ: Η συνέντευξη της Αγγελικής Νικολούλη με την ερωμένη του Μπάμπη – Βίντεο

Οι συγχωριανοί του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετέφεραν σήμερα στα χέρια την σορό του, η οποία ήταν σκεπασμένη με την ελληνική σημαία.

Η σορός του μεταφέρθηκε το απόγευμα στο πατρικό του σπίτι στους Βουλιαράτες, όπου και θα παραμείνει μέχρι και αύριο.

Αύριο στην κηδεία αναμένεται πλήθος κόσμου καθώς έχουν ήδη αναχωρήσει λεωφορεία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και τα Γιάννενα.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης παρέλαβε αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου το οποίο και παρέδωσε στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Διαβάστε Επίσης  Επίδομα 110 ευρώ σε νοικοκυριά – Ποιοι το δικαιούνται

Ο πατέρας του είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του τρεις ημέρες μετά το θάνατό του αφού πρώτα παραιτήθηκε από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή. Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία εξέδωσε την θετική απάντησή της εννέα ημέρες μετά τον θάνατο του 35χρονου.

Θυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δερόπολης, στον οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να καλυφθούν από τη δημοτική αρχή τα έξοδα της κηδείας.

Η στιγμή που φτάνει η σορός στο σπίτι:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *