Κώστας Μπακογιάννης: Υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο της Αθήνας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έκανε απόψε ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Γκάζι, παρουσία εκατοντάδων Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια».

«Η Αθήνα δεν είναι απλώς σε κρίση. Είναι σε παρακμή και έχει ανάγκη από ένα ηλεκτροσόκ» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης, και πρόσθεσε: «Η Αθήνα σήμερα χρειάζεται μια γροθιά στο μαχαίρι».

Ο κ. Μπακογιάνης με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έδωσε και το στίγμα της στρατηγικής του, καλώντας τους Αθηναίους να συνυπογράψουν μία συμφωνία εμπιστοσύνης που περιλαμβάνει πέντε αρχές, με βασικό στόχο τον «πολιτισμό της καθημερινότητας» που, όπως είπε, αποτελεί τη βάση της σχέσης του πολίτη με την πόλη. Ο «πολιτισμός της καθημερινότητας» είπε έχει τρεις άξονες, τη δημόσια ασφάλεια «χωρίς την οποία, οτιδήποτε άλλο, καθίσταται άκυρο», τη «λειτουργία της πόλης ώστε να είναι ανθρώπινη» και την «ανάκτηση του δημόσιου χώρου με παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά».

Διαβάστε Επίσης  Πάσχα 2022: Τι είναι η Σαρακοστή και γιατί ονομάζεται έτσι αφού δεν διαρκεί μόνο 40 ημέρες

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στην πορεία του μέχρι τώρα στην αυτοδιοίκηση, τόσο ως δήμαρχος Καρπενησίου όσο και ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. «Την ξέρουμε καλά την αυτοδιοίκηση. Την ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη. Και πιστέψτε με, δεν είναι απλό έτσι που είναι δομημένη αυτή η χώρα. Είναι σαν να κολυμπάς καθημερινά ενάντια στο ρεύμα» είπε.

Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση της πρωτεύουσας ανάφερε ότι η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι «βρώμα, δυσωδία, σκουπιδαριό, αταξία, ανομία, ανασφάλεια και κυρίως μιζέρια γύρω μας και μέσα μας». Επίσης «έχει παραδοθεί σε οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες, στην ανομία. Εμπορεύονται ανθρώπους, ναρκωτικά, όπλα. Απειλούν, εκβιάζουν. Ληστεύουν και δολοφονούν. Για λίγα και για πολλά. Και την ίδια ώρα, η παραβατικότητα, η μικρό-εγκληματικότητα, και το παραεμπόριο, κυριαρχούν» σημείωσε . Ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε επίσης να παρουσιάσει στο επόμενο χρονικό διάστημα για όλα τα θέματα αυτά, αλλά και τους στόχους που θέτει, ένα επιχειρησιακό σχέδιο, κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Διαβάστε Επίσης  Tα τρία χωριά «διαμάντια» κοντά στην πόλη της Καρδίτσας - Οι λόγοι που τα κάνουν να ξεχωρίζουν

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *