Τι να κάνω όταν το μωρό μου έχει λόξιγκα;

Τι να κάνω όταν το μωρό μου έχει λόξιγκα

Όλοι οι άνθρωποι παθαίνουν κάποιες φορές στη ζωή τους λόξιγκα και όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα μωρά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε λόξιγκα ακόμη και μέσα στη μήτρα, μερικές φορές μάλιστα ήδη από την 6η εβδομάδα κύησης.
Ο λόξιγκας του μωρού, επίσης, είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση οι γονείς δεν πρέπει να τρομάζουν το μωρό για να σταματήσει. Πιθανότατα συμβαίνει μετά από μια τροφή ή όταν το παιδί ενθουσιάζεται πολύ ή και όταν πεινάει πολύ. Όταν όμως τα εσωτερικά όργανα ενός νεογέννητου αναπτυχθούν και ωριμάσουν, ο λόξιγκας θα μειωθεί σε ένταση και συχνότητα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγεί κανείς από τον λόξιγκα. Ένα σοκ ή μια βαθιά αναπνοή η οποία πρέπει να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορεί να σταματήσουν έναν λόξιγκα αλλά ασφαλώς δεν ενδείκνυνται για μωρά.

Διαβάστε Επίσης  Παιδιά και υπομονή: Συμβουλές για να μάθετε στο παιδί να περιμένει

Αλλά ένα απαλό τρίψιμο στην πλατούλα, μια γουλιά νερό ή αν δώσετε κάτι στο μωράκι σας να πιπιλίσει, μπορεί να βοηθήσουν. Πάντως τις περισσότερες φορές ο λόξιγκας ενοχλεί περισσότερο τον γονέα παρά το μωρό, στο οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία μόνο κατά τη διάρκεια της σίτισης. Αν αλλάξετε τη θέση του μωρού ή αν το βοηθήσετε να ρευτεί και χαλαρώσει, μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *